Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela în pragul unui război civil - Fostul primar al Caracasului, eliberat din arest de forțele opoziției

facebook.com
Venezuela

Leopoldo López, liderul opoziţiei din Venezuela, fost primar al Caracasului, a fost eliberat marţi din arest la domiciliu de forţele opoziţiei potrivit news.ro.

López, care ispăşea, din iulie 2017, o pedeapsă cu închisoarea de până la 14 ani, a publicat pe contul lui de Twitter, după o absenţă din social media de aproximativ un an şi jumătate, un videoclip în care apare alături de şeful Parlamentului venezuelean şi autoproclamatul preşedinte al statului, Juan Guaidó, recunoscut de mai mult de 50 de ţări, şi membri dezertori ai Forţelor Armate care au îndeplinit „o mişcare militară şi civilă”, scrie La Vanguardia.

După cum a confirmat tatăl lui, exilat în Spania, care este înscris pe listele Partidului Popular pentru alegerile europarlamentare, pentru agenţia Efe, López se află alături de Guaidó într-o bază militară.

Citește și: Absolut HALUCINANT - Localnicii au FURAT tot ce au găsit lângă mașina în care a MURIT Răzvan Ciobanu - Oamenii au plecat cu alcool și o Biblie

Videoclipul publicat a fost realizat în baza aeriană La Carlota.

López a fost condamnat pentru că a promovat şi susţinut protestele antiguvernamentale din februarie 2014, care au degenerat în acte violente. El a fost condamnat în septembrie 2015 la 13 ani şi 9 luni de închisoare, după un proces care, potrivit apărării, a fost „nedrept” şi „bazat pe minciuni”.

Delictele care îi sunt atribuite lui López sunt de instigare, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, incendiere.

În ziua în care au avut loc protestele au murit 3 oameni.

După acestea, în Venezuela s-a iscat un val de proteste faţă de guvernul lui Nicolas Maduro care au durat patru luni şi au fost soldate cu 43 de morţi şi sute de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.