Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela închide pe termen nedefinit o parte a frontierei cu Columbia

Venezuela

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat vineri închiderea şi punerea sub starea de urgenţă pe termen nedefinit a unei părţi a frontierei cu Columbia, după ce a decis miercuri să o închidă pentru 72 de ore, informează AFP. 

"Am decis să prelungesc închiderea frontierei, mai mult timp, mult mai mult timp", a declarat Maduro, într-un discurs televizat. 

Decizia, care trebuia să se aplice iniţial până duminică, a fost motivată de a ambuscadă în nord-vestul ţării în care trei militari şi un civil au fost răniţi. Zona vizată este cea dintre San Antonio del Tachira şi Urena. 

Maduro şi-a exprimat dorinţa în legătură cu ''orice cooperare'' cu autorităţile columbiene pentru identificarea şi arestarea atacatorilor, ''în cazul în care ei ar fi trecut pe teritoriul columbian''. 

Venezuela şi Columbia au o frontieră permeabilă lungă de 2.219 km, unde autorităţile din cele două ţări denunţă existenţa unor activităţi întreprinse de partizani, paramilitari sau traficanţi de droguri, de benzină sau de alte produse puternic subvenţionate de guvernul venezuelean.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.