Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela la un pas de implozie. O pana generală de curent a paralizat țara. Sute de mii de oameni revoltați în stradă. Regimul clamează un SABOTAJ

fox news
pana curent venezuela

O pană de curent majoră a afectat joi Venezuela, problemă pe care Guvernul președintelui Nicolas Maduro a catalogat-o drept „sabotaj” la un baraj hidroelectric care asigură o mare parte din curentul electric la nivel național, relatează Reuters preluat de agerpres.

Vezi și: FINAL pentru Laura Codruța Kovesi: Fosta şefă a DNA, denunţată de Mircea Negulescu, zis Portocală (surse)

Penele de curent electric sunt frecvente în Venezuela, țară în care economia se prăbușește din cauza hiperinflației și care suferă din cauza lipsei de alimente și medicamente.

Criticii Guvernului condus de președintele Nicolas Maduro dau vina pe corupția oficialilor de rang înalt pentru situația în care se află țara, în timp ce Maduro transmite că problemele sunt create intenționat de adversarii politici.

Străzile din Caracas au fost asaltate de oameni, care erau nevoiți să meargă ore întregi pe jos din cauza supraaglomerării autobuzelor și nefuncționarea metroului, din cauza lipsei curentului electric.

„Persoana responsabilă pentru acest lucru este Nicolas Maduro. Este doar vârful icebergului, având în vedere cât am suferit până acum”, a declarat un cetățean din Venezuela, citat de Reuters.

Citește și: Alimentele noastre, pline de pesticide! Semnal de alarmă tras de Comisia Europeană

Pana de curent a afectat atât capitala, Caracas, cât și 15 dintre cele 23 de state ale țării. Presa locală a catalogat incidentul drept „o pană de curent națională”.

„Au atacat generatorul și transmițătoarele de la Guri (barajul hidroelectric), baza sistemului electric național”, a declarat Luis Motta, ministrul Electricității din Venezuela, fără a oferi mai multe detalii.

Autoritățile au transmis că vor încerca să rezolve problema în maxim trei ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.