Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela, pe un butoi cu pulbere! Juan Guaido, avertisment pentru Maduro înainte de a reveni în țară: 'Ar fi una din ultimele greşeli pe care le-ar face'

Business-Review EU
Juan Guaido

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido, care se pregăteşte să revină luni la Caracas după un mini-turneu în America de Sud, a avertizat duminică seara că dacă regimul lui Nicolas Maduro încearcă să îl reţină, "aceasta ar fi una din ultimele sale greşeli", informează AFP, scrie agerpres.ro

"Încercarea de a mă reţine ar fi una din ultimele greşeli pe care le-ar face", sunt cuvintele adresate susţinătorilor săi, într-un mesaj pe reţelele de socializare, de preşedintele interimar recunoscut de circa 50 de ţări. 

În mesajul rostit având-o alături pe soţia sa Fabiana şi în faţa unui drapel venezuelean, Guaido nu a dezvăluit locul în care se află. De asemenea, opozantul venezuelean nu a precizat cum intenţionează să se întoarcă la Caracas.

Dan Voiculescu mizează TOTUL pe următorul președinte al României: Cine este candidatul câștigător


În cadrul anunţului făcut duminică în timp ce se găsea încă în Ecuador, Guaido a cerut susţinătorilor săi din toată ţara să iasă în stradă luni, la ora 11:00 (15:00 GMT). 

"Mâine (c.n. luni) vom face faţă unei provocări istorice": "Ne întoarcem în ţară, la funcţiile noastre. Şi, desigur, există un risc", a spus el. 

"Forţele armate trebuie să-şi asume responsabilităţile istorice" a continuat el, menţionând sutele de membri ai forţelor de ordine, 700 în opinia sa, care au dezertat începând cu 23 februarie pentru a "trece de partea Constituţiei". 

Juan Guaido a părăsit teritoriul venezuelean pe 22 februarie, în pofida interdicţiei de a părăsi ţara emisă de justiţia de la Caracas, care anchetează autoproclamarea sa ca preşedinte interimar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.