Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela se confruntă cu cea mai gravă pană de curent din istorie - China sare în ajutor

Radio Accent
bezna

China s-a oferit miercuri pentru a ajuta Venezuela să-și restabilească rețeaua electrică, după ce președintele Nicolas Maduro l-a acuzat pe omologul său american Donald Trump de "sabotaj" cibernetic care a dus țara sud-americană în cea mai gravă pană de curent din istorie, relatează Reuters, conform Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ministrului chinez de Externe, Lu Kang, a declarat: "China a observat că rețeaua electrică a căzut din cauza unui atacul de hacking.

"China este profund îngrijorată de acest lucru", a spus Lu.

"China speră ca partea venezueleană să poată descoperi cât mai repede motivul pentru această problemă și să reia alimentarea normală cu energie și ordinea socială. China este dispusă să ofere ajutor și suport tehnic pentru a restabili rețeaua energetică a Venezuelei", a adăugat acesta.

Teodorovici, informații de ULTIM MOMENT privind modificările la OUG 114! O nouă ordonanță la orizont

Maduro, care își păstrează controlul asupra instituțiilor militare și a altor instituții ale statului, precum și sprijinul Rusiei și al Chinei, a învinovățit Washingtonul pentru turbulențele economice ale națiunii sale și l-a denunțat Guaido drept marionetă a Statelor Unite.

Energia a revenit marți în multe părți ale țării, inclusiv unele zone care nu au avut energie electrică de joia trecută, potrivit martorilor și a mass-mediei sociale.

Dar unele părți ale capitalei Caraca și dinn regiunea vestică de lângă granița cu Columbia se află încă în întuneric.

Ministrul de informații, Jorge Rodriguez, a declarat că energia electrică a fost restaurată în "marea majoritate" a țării.

Pana de curent a fost probabil cauzată de o problemă tehnică ale liniilor de transport care leagă centrala hidroelectrică Guri din sud-estul Venezuelei de rețeaua electrică națională, au declarat experţi în domeniul energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.