Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: Starea de excepţie este "constituţională" (TSJ)

Venezuela

Starea de excepţie decretată sâmbătă în Venezuela de preşedintele Nicolas Maduro şi respinsă de parlamentul dominat de opoziţie este "constituţională", a anunţat joi Tribunalul Suprem de Justiţie (TSJ), cea mai înaltă autoritate juridică a ţării, într-un comunicat, scrie AFP. 

Judecătorii TSJ - considerat de opoziţie ca apropiat puterii - au apreciat în unanimitate că decretul care extinde prerogativele şefului statului în domeniul securităţii şi distribuirii de alimente şi energie electrică este în conformitate cu Constituţia, potrivit textului. 

Săptămâna trecută, preşedintele socialist al Venezuelei a anunţat într-o alocuţiune radiotelevizată că decretează starea de excepţie şi de urgenţă economică pentru "a neutraliza şi sorti eşecului agresiunea externă". 

Ca răspuns, în noaptea de marţi spre miercuri, Adunarea Naţională de la Caracas a respins decretul prezidenţial privind "starea de excepţie". Deputaţii, care au votat prin ridicare de mâini, au spus că "starea de excepţie" "adânceşte grava alterare a ordinii constituţionale şi democratice prin care trece Venezuela". 

Confruntarea dintre chavişti (de la numele preşedintelui defunct Hugo Chavez, la putere în perioada 1999-2013, şi mentor al lui Nicolas Maduro) şi antichavişti se intensifică de când opoziţia a strâns, la începutul lunii mai, 1,8 milioane de semnături pentru a declanşa procedura în vederea organizării unui referendum, destinat revocării preşedintelui şi pe care ea speră că îl va organiza până la sfârşitul lui 2016.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.