Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela va lansa bolivarul digital sperând să combată inflația

500 de bolivari

Națiunea sud-americană aflată în dificultate va lansa în octombrie o monedă digitală a băncii centrale (CBDC) pentru a combate inflația galopantă și pentru a încerca să îmbunătățească accesul la servicii financiare pentru cetățenii obișnuiți.

Țara este deja binecunoscută în cercurile cripto, după ce în februarie 2018 și-a lansat propria criptomonedă, petro, a cărei valoare se presupune că este susținută de rezervele masive de petrol și minerale ale țării. Cu toate acestea, petro este privit pe scară largă ca un eșec. Noul bolivar digital este însă un proiect mai simplu, întrucât este o versiune digitală a monedei existente și este ancorat în valoare la aceasta.

Venezuela este exemplul modern al inflației galopante - o problemă despre care mulți din industria criptoactivelor consideră că poate fi rezolvată prin crearea unor monede digitale stabile. Nu mai departe de vineri, țara a anunțat că taie șase zerouri din moneda sa fiduciară pentru a stopa hiperinflația galopantă.

Cu toate acestea, simpla tăiere a zerourilor dintr-o monedă nu face nimic pentru a rezolva problema. Încrederea în moneda susținută de guvern este extrem de scăzută, mulți alegând să efectueze în schimb tranzacții în dolari americani, a declarat Simon Peters, analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.