Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veniturile companiei care deține Google au sărit în aer! Rezultatele au depăşit chiar și estimările de pe Wall Street

Google
Google

Alphabet, compania care deține Google, a raportat în T4 2021 venituri de 61,9 mld. dolari, în creştere cu 33% faţă de 46,43 mld. în T4 2020.

Rezultatele au depăşit estimările de pe Wall Street şi au trimis acţiunile gigantului american la o creştere de 8,7% în pretranzacţionare.

”În T4 am înregistrat o creştere puternică pe segmentul de advertising, care a ajutat milioane de business-uri să prospere şi să găsească noi clienţi. De asemenea, am înregistrat vânzări record pentru noul telefon Pixel, în ciuda problemelor din lanţurile de aprovizionare, iar business-ul nostru de Cloud continuă să crească puternic”, a spus Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet, potrivit Mediafax.

Veniturile totale din advertising s-au ridicat la 61,2 miliarde de dolari, versus 46,2 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, o creştere de 33%.

Vânzările de reclame pe YouTube au continuat de asemnea să crească, ajungând la 8,6 mld. dolari, faţă de 6,9 mld. în T4 2020. Veniturile din cloud au înregistrat o creştere spectaculoasă de 45%, la 5,5 miliarde de dolari.

Venitul trimestrial net a fost de 20,6 miliarde de dolari, comparativ cu 15,2 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.