Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veniturile operaţionale ale United Airlines au scăzut cu 87% din cauza pandemiei - Pierderile se ridică la 1,6 miliarde de dolari

zf.ro
grafic scadere

United Airlines a anunţat că în perioada aprilie-iunie a pierdut peste 1,6 miliarde de dolari, veniturile operaţionale au scăzut cu 87% şi "a ars" 40 de milioane de dolari pe zi din cauza pandemiei de COVID-19, acesta fiind cel mai prost trimestru din istoria sa, relatează agenţia EFE potrivit Agerpres.

A treia companie aeriană din SUA, cu sediul în Atlanta, a precizat, într-un comunicat, că peste 6.000 de angajaţi au optat pentru concediu plătit până la finele lunii noiembrie, la câteva zile după ce a anunţat că intenţionează suspendarea temporară a 36.000 de locuri de muncă, aproape jumătate din personal.

Acesta este trimestrul "cel mai dificil din cei 94 de ani de istorie", din cauza gravei scăderi a cererii, determinată de criza de coronavirus, însă compania speră ca rezultatele să se îmbunătăţească în următoarele trei luni.

United a "ars" 40 de milioane de dolari pe zi, incluzând trei milioane de dolari plăţi pentru împrumuturi şi alte cheltuieli, şi estimează că această cifră va scădea la 25 de milioane de dolari în trimestrul al treilea din 2020.

Directorul executiv al companiei, Scott Kirby, a lăudat efortul pentru "a preveni impactul COVID-19 asupra cererii de pasageri şi de mărfuri, pentru a adapta adecvat programarea acestei cereri reduse şi a completa cel mai mare acord de finanţare a datoriei din istoria aviaţiei şi pentru a reduce cheltuielile".

Rezultatele prezentate marţi, după închiderea bursei de pe Wall Street, au fost bine primite de către investitori şi acţiunile United Airlines au urcat cu 0,42 %, în cadrul operaţiunilor electronice. De la începutul anului, compania a pierdut 62% din valoarea la bursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.