Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veniturile principalelor bănci de investiţii din lume au crescut cu 85% în 2020

grafic crestere

Veniturile principalelor bănci de investiţii din lume, obţinute din tranzacţii cu materii prime, vânzarea derivatelor şi alte activităţi din sector, au crescut cu 85% în 2020, în urma majorării câştigurilor obţinute din tranzacţionarea metalelor şi a ţiţeiului, se arată într-un studiu realizat de compania de consultanţă Coalition, transmite Reuters.

Veniturilor obţinute din tranzacţii cu materii prime de către primele 12 bănci de investiţii din lume au crescut în 2020 pentru al treilea an consecutiv, după o lungă perioadă de declin al veniturilor, din cauza cerinţelor mai dure ale autorităţilor de reglementare şi a reducerii activităţilor. În 2017 s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al acestor venituri.

În 2020, veniturile principalelor bănci de investiţii obţinute din tranzacţii cu materii prime, vânzarea derivatelor şi alte activităţi din sector au crescut la 7,5 miliarde de dolari, comparativ cu 2019, arată datele publicate vineri de Coalition.

Citește și: Meghan Markle declară război Familiei Regale Britanice: ce acuzații grave aduce în interviul cu Oprah Winfrey

"În domeniul tranzacţionării metalelor preţioase, veniturile au crescut semnificativ deoarece în perioade de criză mulţi investitori cred că acestea reprezintă o valoare de refugiu. În energie, petrolul a avut o performanţă foarte bună, pe fondul creşterii activităţii fondurilor de hedging", apreciază compania de consultanţă.

Banca americană JPMorgan a înregistrat în 2020 venituri record de aproximativ un miliard de dolari de pe urma tranzacţionării, stocării şi finanţării metalelor preţioase, au declarat recent pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Cele 12 bănci incluse în studiul Coalition sunt Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Morgan Stanley, Societe Generale şi UBS.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.