Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verlaine şi Rimbaud pe un desen scos la vânzare de casa Christie's

arabianbusiness.com
licitatie christie

Un desen reprezentându-i pe poeţii francezi Paul Verlaine şi Arthur Rimbaud într-o scrisoare, adesea reprodus dar niciodată expus, va fi pus în vânzare de Christie's Paris la începutul lui noiembrie, a anunţat marţi societatea, potrivit AFP, potrivit news.ro.

Acest desen este opera pictorului şi ilustratorului Félix Régamey (1844-1907), într-o scrisoare adresată fratelui său datată 1872. Se văd cei doi poeţi mergând pe stradă la Londra, trecând pe lângă un poliţist în fundal.

Această schiţă, a precizat Christie's într-un comunicat, este "unicul desen care îi arată pe Verlaine şi Rimbaud împreună în timpul faimoasei lor evadări între 1872 şi 1873, una dintre perioadele creatoare majore ale lui Rimbaud".

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

A fost de multe ori reprodus, începând de la o carte despre Verlaine publicată de Régamey în 1896. Dar originalul a rămas în familie timp de aproape un secol şi jumătate.

Verlaine şi Rimbaud fac obiectul unei campanii a mai multor admiratori pentru a intra în Pantheon, idee cu care ministrul francez al Culturii Roselyne Bachelot este de acord, dar contra ei este un descendent al fratelui lui Rimbaud şi mai mulţi intelectuali.

Situat în centrul Parisului, în Pantheon se află eroii istoriei Franţei.

Vânzarea este prevăzută pe 3 noiembrie la Christie's Paris. Estimarea este între 70.000 şi 100.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.