Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vernisaj, concert și manifestări la deschiderea noului sediu al Goethe Institut, pe 5 și 6 octombrie

www.goethe.de
Institutul Goethe

Goethe Fest marchează, printr-un vernisaj, un concert și printr-o serie de manifestări dedicate istoriei culturale a clădirii și interacțiunii cu publicul, deschiderea noului sediu al Institutului concentrat asupra promovării reperelor germane la București, scrie Mediafax.

"Un Pavilion cultural, botezat de noi Pavilion 32, unde se află biblioteca și sala de evenimente, etajul 1 al unei alte clădiri de birouri de opt etaje unde funcționăm în șase săli de curs ultra modern echipate și o a treia clădire care este chiar fosta grădiniță germană și în care se află acum administrația și birourile departamentelor de cultură și limbă germană reprezintă noua noastră casă.
În weekendul 5-6 octombrie 2018 va avea loc pe Calea Dorobanți 32 festivitatea de deschidere intitulată Goethe-Fest, un festival de două zile ce are ca tematică jocul", anunță institutul.

Goethe-Fest se deschide pe 5 octombrie, la ora 19.00, cu inaugurarea expoziției "Games and Politics" care este înscrisă în Noaptea albă a Galeriilor. Manifestarea este dedicată jocurilor video, care provoacă vizitatorul să reflecteze asupra rolului acestora în societatea actuală și abordează, în plan artistic, tematici precum critica mijloacelor media, migrația, raporturile de putere, rolul sexelor și militarismul.

În ambele zile de festival, odată cu lăsarea întunericului, este prezentată o proiecție interactivă pe fațada noului sediu, un concept creat de Aural Eye Visions Studio pentru Goethe-Institut. Instalația vizuală se concentrează pe tematica video games, fiind inspirată din expoziția "Games and Politics".

Citește și: Metallica revine la București anul viitor

Prima zi se încheie cu o serie de concerte, care debutează la 22.30, cu momentele trupei Karpov not Kasparov, iar, de la ora 00.00, este programat un DJ-set Orbita Lacustră.

Pe 6 octombrie, Goethe-Fest programează performance-ul Labirintul Bucuriei, o invitaţie de a explora copilăria, tinerețea și bătrânețea noilor clădiri, împreună cu actorii Cerasela Popescu, Vera Stoian și Paul Cimpoieru, ateliere de limba germană, jocuri pentru copii, sesiuni de board games, Biblioteca Obiectelor, face painting cu Livia Fălcaru și teatru la bibliotecă, alături de actorii Ioana Predescu, George Bîrsan și Vlad Nemeș.

Goethe-Institut este instituția culturală a Republicii Federale Germania care promovează cultura acesteia la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.