Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Versatilul actor britanic Ben Whishaw îl interpretează pe disidentul rus Eduard Limonov într-un film regizat de Kirill Serebrennikov

IMDb
Kirill Serebrennikov

Versatilul actor britanic Ben Whishaw, cunoscut pe plan internaţional după ce a interpretat personajul Q în cinci filme din franciza "James Bond", a fost distribuit în unul dintre cele mai complexe roluri ale carierei sale, informează site-ul revistei Variety.

El va interpreta personajul principal din "Limonov, The Ballad of Eddie", un lungmetraj în limba engleză al apreciatului regizor şi scenarist rus Kirill Serebrennikov despre poetul radical şi disidentul politic rus Eduard Limonov, potrivit Agerpres.ro.

Acest film, din care o bobină promoţională va fi prezentată cumpărătorilor de la Cannes pe 17 mai, se inspiră din romanul bestseller "Limonov" al scriitorului francez Emmanuel Carrere, care a fost tradus în 35 de limbi.

Filmul spune povestea lui Eduard Limonov, care a avut o viaţă complet ieşită din tipare. A fost un scriitor subversiv în Uniunea Sovietică şi a fugit în Statele Unite, unde a devenit un poet punk şi majordomul unui milionar din Manhattan. Tânărul rus, supranumit "Eddie", a devenit apoi o senzaţie literară la Paris, înainte de se întoarce în Rusia, unde s-a metamorfozat în liderul charismatic al unui partid de opoziţie, bucurându-se de statutul unui star rock, fiind însă apoi încarcerat în timpul regimului preşedintelui Vladimir Putin.

Intriga filmului "Limonov" prezintă, în esenţă, o călătorie prin Rusia, America şi Europa în a doua jumătate a secolului al XX-lea şi are potenţialul de a deveni extrem de relevantă în actualul context politic internaţional.

Filmările la "Limonov" începuseră deja în Rusia în momentul în care a fost lansată campania militară din Ucraina. Kirill Serebrennikov, care a avut el însuşi de suferit din cauza regimului Putin, a oprit filmările şi o operaţiune extinsă a fost implementată pentru a-l scoate din ţară pe starul britanic Ben Whishaw.

Kirill Serebrennikov, un regizor de film şi teatru cunoscut pentru filme selectate în competiţia de la Cannes, precum "Leto" şi "Petrov's flu", va prezenta în acest an pe Croazetă cel mai recent film al său, "Tchaikovsky's Wife". La finalul unei interdicţii de trei ani, care a expirat în martie 2022, cineastul a putut să părăsească Rusia şi să se mute în Occident. Filmările la "Limonov, The Ballad of Eddie" vor fi reluate în curând într-o altă ţară.

Filmul are la bază un scenariu scris de cineastul polonez Pawel Pawlikowski (cunoscut pentru "Cold War" şi "Ida"), alături de Ben Hopkins şi Kirill Serebrennikov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.