Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Versiunea pilot a aplicației oficiale de portofel digital în yuani din China a devenit cea mai descărcată aplicație din magazinele locale de aplicații mobile

coingeek.com
yuan digital criptomonede

Aplicația oficială de portofel digital în yuani, care a fost lansată ca versiune pilot pentru a fi folosită în anumite orașe, a reușit încă să ajungă în topul topurilor din magazinul de aplicații în prima sa săptămână.

Dezvoltată de Digital Currency Research Institute al Băncii Populare din China (PBoC), aplicația a devenit disponibilă pentru descărcare pe magazinele de aplicații chinezești Android și Apple marțea trecută, conform cointelegraph.com

Aplicația se află încă într-o fază experimentală și este accesibilă doar persoanelor selectate prin intermediul furnizorilor de servicii e-CNY autorizați. În timp ce oricine din China ar putea descărca aplicația, utilizarea acesteia este limitată la anumite orașe.

În ciuda acestor limitări, South China Morning Post a raportat că e-CNY a reușit să devină cea mai descărcată aplicație de pe App Store Apple la o zi după lansare, depășind super-aplicația WeChat de la Tencent. A fost detronat de aplicația de partajare video Kuaishou sâmbătă.

Aplicația s-a bucurat de un succes similar în magazinul de aplicații mobile al Xiaomi, o platformă populară pentru utilizatorii chinezi de Android. Potrivit cercetătorului de piață Qimai, a ajuns în fruntea listei cu o zi înainte de a cădea pe locul doi luni. Aplicația s-a clasat luni pe locul 43 în magazinul mobil Huawei, trecând cu 10 locuri într-o zi.

După ani de dezvoltare, China a început programele pilot de yuani digitale în aprilie 2020 și de atunci a devenit un pionier în dezvoltarea monedei digitale a băncilor centrale (CBDC), până la punctul în care țara intenționează să permită plățile CBDC la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, programate. pentru luna viitoare.

Yuanul digital a devenit chiar un subiect de dezbatere pentru mai mulți senatori ai Statelor Unite , care au semnat o scrisoare prin care îndeamnă oficialii olimpici să interzică sportivilor americani să folosească yuanul digital în timpul evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.