Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Veselii iresponsabili' - Războaiele politice din 2021 au dus România pe buza recesiunii

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
coalitie orban citu barna kelemen

Anul 2021 a fost marcat de una dintre cele mai puternice crize politice din istoria post-decembristă. Totul a început cu marele Congres al PNL și bătălia dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban.

Imediat după ce s-a încheiat Congresul PNL a bubuit o altă criză politică, după plecarea de la guvernare a USR. Această criză a fost una profundă și a blocat aproape în întregime Guvernul României.

Cu ministere fără titulari sau cu miniștrii titulari mai prezenți la partid decât la Guvern, criza politică s-a resimțit puternic în zona economică, iar România a fost pe buza recesiunii.

În trimestrul III, economia a avut un avans de doar +0,1%, iar prognoza fusese de +0,4%. În trimestrul IV criza politică și-a făcut resimțită din plin resimțită prezența. PIB în trimestrul IV al anului 2021 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul III din același an.

Practic, într-un an în care majoritatea țărilor din Europa și-au revenit economic, după perioada de lockdown din 2020, politicienii din România au ales jocurile de culise și războaiele politice, în timp ce țara se îndrepta cu viteză către prăpastie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.