Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste bună de la Pauliuc pentru pensionarii militari: vor primi taloanele de pensie şi în format digital

arhiva personala
Nicoleta Pauliuc

Preşedintele Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, Nicoleta Pauliuc (PNL), a anunţat că Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea pentru modificarea şi completarea art. 67 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat (PL-x 178/11.04.2022). Concret, aceasta le oferă posibilitatea pensionarilor militari să aleagă modalitatea prin care vor primi taloanele de pensie: fie la domiciliu, fie la adresa de reședință sau în format electronic pentru cei care nu doresc o copie fizică.

Este şi acesta un pas mic în direcţia digitalizării. Cu cât mai puţine hârtii, cu atât mai bine. Statul plăteşte anual sume importante pentru trimiterea acestor taloane de pensie chiar dacă beneficiarii încasează banii direct pe card. Şi au fost multe cazuri în care, pentru că oamenii nu au fost găsiţi acasă, taloanele s-au pierdut. Or, ele pot fi folosite şi pentru exercitarea anumitor drepturi, nefiind doar o hârtie fără valoare care sfârşeşte aruncată la coş. De altfel, iniţiativa legislativă a fost rezultatul mai multor sesizări pe care le-am primit la cabinetul parlamentar. În perioada pandemiei, cel puţin, a fost importantă distincţia aceea între reşedinţă şi domiciliu”, a punctat Nicoleta Pauliuc.

Legea în cauză a fost adoptată pe 7 martie 2023 de Camera Deputaţilor, for decizional, cu 276 de voturi în favoare, o abţinere şi un vot împotrivă. Senatul adoptase iniţiativa încă din 4 aprilie 2022.

Şi pensionarii din sistemul asigurărilor de stat pot obţine talonul mov în format digital accesând şi făcându-şi cont pe portalul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). A doua variantă este folosirea aplicaţiei lansate la începutul anului 2022 de CNPP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.