Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste bună pentru locuitorii din Vâlcea înainte de Anul Nou: Restaurantele și cafenelele se redeschid de marți

Big Hospitality
inchis closed covid

Autoritățile din Vâlcea au anunțat redeschiderea, începând de marți, a restaurantelor și cafenelelor din județ, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut. Potrivit statisticilor, rata de infectare este de 1,5 persoane bolnave la mia de locuitori, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vâlcea, incidența cazurilor de Covid-19 în județ a scăzut sub 3/1000 de locuitori, ceea ce va duce la o relaxare a măsurilor aplicate pentru a preveni răspândirea bolii.

Astfel, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00. De asemenea, sunt valabile aceleași reguli în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. În cazul acestor operatori economici, programul de funcționare este în intervalul orar 05:00 – 21:00.

Citește și: Noua tulpină Covid, prezentă deja în România? Valeriu Gheorghiță nu exclude posibilitatea: 'Nu știm, dar orice este posibil' - VIDEO

Totodată, vor fi permise, în limita a 30% din capacitate, activitățile din cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole din tot județul. În ceea ce privește organizarea și desfășurarea de reuniuni și petreceri cu prilejul sărbătorilor sau aniversărilor, potrivit hotărârii adoptate, acestea sunt în continuare interzise în toate spațiile publice sau private deschise și închise.

De asemenea, rămân în vigoare măsurile privind obligativitatea purtării măștii de protecției atât în spațiile deschise cât și în cele închise și interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23:00 – 05:00. Conform Prefecturii Vâlcea, modificarea restricțiilor intră în vigoare marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.