Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste CUMPLITĂ de la UNICEF: 'Toţi copiii din Alep sunt traumatizaţi'

france24
alep siria razboi

Toţi copiii din oraşul sirian Alep suferă de traumatisme psihice din cauza violenţelor care însângerează acest mare oraş din nordul Siriei, unde are loc un război crunt între forţele regimului sirian şi rebeli, a declarat duminică un responsabil al UNICEF, relatează AFP.

'Toţi copiii din Alep suferă. Toţi sunt traumatizaţi', a declarat Radoslaw Rzehak, şeful biroului Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) din oraşul sirian devastat de război.

Citește și: Opoziţia siriană afirmă că nu va face concesii, în pofida căderii oraşului Alep

În ultimii 15 ani în cadrul organizaţiei ONU 'nu am văzut niciodată o situaţie atât de dramatică precum este cea pe care o trăiesc copiii din Alep', a mărturisit oficialul ONU.

Zeci de mii de copii au cunoscut de la naştere una dintre cele mai sângeroase etape ale războiului din Siria, care a intrat în cel de-al şaselea an.

La Alep, între 200.000 şi 230.000 de copii au nevoie de un sprijin psiho-social, a apreciat Rzehak.

Acest oraş, care a fost capitala economică a ţării şi o bijuterie culturală şi arhitecturală, este separat în două din iulie 2012.

Armata a reuşit să recâştige 85% din cartierele deţinute de rebeli, situate în partea de est a oraşului, după o ofensivă majoră lansată la mijlocul lunii noiembrie.

Aproximativ 120.000 de persoane au fugit din sectorul asediat şi multe s-au adăpostit în centrele pentru strămutaţi din zonele guvernamentale, anunță Agerpres.

Peste 300.000 de persoane au murit de la declanşarea în martie 2011 a războiului civil în Siria şi alte câteva milioane au fost constrânse să se refugieze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.