Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia siriană afirmă că nu va face concesii, în pofida căderii oraşului Alep

BBC
alep

Coordonatorul opoziţiei siriene Riad Hijab a afirmat luni că înfrângerea de la Alep nu va slăbi hotărârea oponenţilor preşedintelui Bashar al-Assad de a-l îndepărta de la putere, informează Reuters.

'Dacă Assad şi aliaţii săi cred că înaintarea armatei în unele cartiere din Alep va însemna că vom face concesii, atunci eu spun că aşa ceva nu se va întâmpla. Nu vom face nicio concesie', a declarat Hijab reporterilor, după o întâlnire la Paris cu preşedintele francez Francois Hollande.

Citește și: Poliţiile elenă şi britanică au dezmembrat o reţea care furniza acte de călătorie false migranților

Acuzând forţele lui Assad că fug din Palmira ca "şobolanii" în faţa Statului Islamic, Hijab a adăugat că opoziţia doreşte un proces politic real bazat pe rezoluţiile convenite de Consiliul de Securitate al ONU care ar permite Siriei să meargă de la o "dictatură la un stat democratic".

Armata siriană a cucerit luni un mare cartier din sud-estul oraşului Alep şi controlează acum 90% din sectoarele de est ale localităţii deţinute anterior de rebeli, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a afirmat luni, citat de agenţia de presă RIA, că decizia Statelor Unite de a suspenda operaţiunile active la Raqqa în Siria le-a permis militanţilor Statului Islamic să se redesfăşoare spre oraşul antic Palmira, anunță Agerpres.

Gruparea Statul Islamic a recucerit duminică oraşul Palmira, în pofida sprijinului aerian din partea armatei ruse, au anunţat agenţiile internaţionale de presă, citând surse militare siriene şi din interiorul grupării jihadiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.