Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste imensă pentru sportul românesc: CEV a acceptat candidatura României la organizarea CE de volei feminin din 2021

mikasa.ro
minge de volei

Preşedintele FR Volei, Gheorghe Vişan, a declarat, marţi, pentru News.ro, că forul continental de profil (CEV) a acceptat candidatura României pentru organizarea unei grupe a CE feminin din 2021. Competiţia ar urma să aibă loc la BT Arena, din Cluj-Napoca, iar costurile de organizare s-ar ridica la circa 1,5 milioane de euro.

”Am primit vestea din partea CEV, care ne informează că ne-a fost acceptată candidatura. Am făcut adresa oficială către MTS, care prin semnătura sa va garanta astfel către CEV organizarea. Apoi vom depune dosarul de candidatură, cu toate detaliile necesare – oraş, sală, hoteluri, condiţii etc -, termenul limită fiind până la şedinţa Comitetului Executiv al CEV din toamnă. Abia în 2019, tot într-o şedinţă a Comitetului Executiv, vom fi prezentaţi ca organizatori ai competiţiei”, a declarat Gheorghe Vişan, pentru News.ro.

Potrivit acestuia, costurile de organizare a unei grupe a CE2021 la Cluj-Napoca ”sunt suportabile”.

”În discuţiile purtate de conducerea CEV cu MTS şi COSR, cu ocazia vizitei de săptămâna trecută, s-a amintit şi de faptul că taxa de participare, de 500.000 de euro, se va plăti eşalonat, în patru ani, iar asta contează mult”, a spus Vişan.

La rândul său, ministrul TS, Marius Dunca, a precizat pentru News.ro: ”E o veste extraordinară. Am mulţumit CEV pentru încrederea şi onoarea pe care ne-o acordă. Trebuie să acordăm sprijin financiar federaţiilor în organizarea unor evenimente de mare anvergură. Este o oportunitate pentru noi ca în anii de până la CE2021 să promovăm voleiul. Nu ştiu dacă taxa de participare se va achita în tranşe clare, ştiu că e vorba de patru ani, iar noi ne vom grăbi să garantăm către CEV organizarea”.

Costurile estimate de organizare ar fi de circa 1,5 milioane de euro, într-o grupă din care vor face parte şase echipe. Preşedintele CEV, Aleksandar Boricici, şi alţi oficiali ai forului s-au aflat în urmă cu câteva zile la Bucureşti, unde au purtat discuţii privind organizarea unei grupe a CE2021 în România cu reprezetanţii MTS, ai COSR şi conducerea FRV.

Ministrul TS, Marius Dunca, declara atunci că ministerul va spriji organizarea competiţiei. Alături de România, în calitate de naţiuni organizatoare ar urma să se mai afle Serbia, Croaţia şi Bulgaria. Grupa din România se va desfăşura la BT Arena, sală cu 9.600 de locuri, a cărei capacitate a fost mărită vara trecută pentru CE de baschet masculin. Tot în 2017, la Cluj-Napoca, s-au organizat şi Campionatele Europene de gimnastică. Un Campionat European de volei a mai avut loc în România în 1963, atunci când naţionala masculină obţinea aurul continental, iar cea feminină medalia de bronz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.