Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste imensă pentru un milion de șoferi: Ce trebuie să faci să îți primești TAXA înapoi

taxa auto

Veste imensă pentru un milion de români. Autorităţile au luat o decizie radicală care îi va ajuta pe toţi. Românii care aşteptau să îşi recupereze banii pentru taxa auto plătită în ultimii 11 ani pot depune un formular la sediul ANAF. Vor primi banii începând de anul viitor. În total, statul trebuie să înapoieze un miliard de euro.

Citește și: Cum a investit Gigi Becali milioanele de euro câștigate în sezonul actual al cupelor europene

Autorităţile au găsit soluţia pentru a returna banii încasaţi din diversele taxe auto şi au aprobat şi formularul oficial al cererii de restituire. ″ Pot solicită restituirea taxei de prima înmatriculare, indiferent de denumire: de mediu, acciza etc , toate persoanele fizice şi juridice ce au plătit această taxa din 2006 până în 2017, când s a eliminat″⁣, spune consultantul fiscal, Adrian Benţa, conform ProTV.

Citește și: Lovitură de proporții pentru Antene! O vedetă și-a dat DEMISIA – ce politician o susține

Cu siguranţă va întrebaţi ce acte vă trebuie. În primul rând, trebuie să completaţi o cerere de restituire, adică un formular, aveţi nevoie de o copie a cărţii de identitate, o copie a talonului şi să dovediţi plata taxei auto. În cazul în care nu mai aveţi chitanţă ori ordinul de plata, nu va îngrijoraţi, chitanţă se află în dosarul dvs de înmatriculare. Aşadar, trebuie să o solicitaţi de la sediul înmatriculări. Toate actele trebuie să le depuneţi la sediul ANAF de care aparţineţi, până în dată de 31 august 2018. Cât despre bani, statul va înapoia atât cât a costat taxa auto, direct în contul dvs bancar, într-o singură tranşă, până în dată de 1 ianuarie 2019.

Citeşte şi: UDMR vrea modificările anunțate de Tudorel Toader: Kelemen Hunor cere textul, 'să vedem nuanţele'

"Să nu uităm această hotărâre a guvernului României nu face decât să respecte nişte decizii ale Curţii Europene de Justiţie şi aici ne arată defectul: am pus nişte taxe stupide”, mai spune Benţa, conform sursei citate.  În prezent, din totalul de 5 milioane şi jumătate de autoturisme înmatriculate în România, trei sferturi sunt mai vechi de un deceniu, iar până acum nu există o procedura amiabilă de restituire a taxei de prima înmatriculare, decât prin instanţa. Un milion de români aşteaptă banii înapoi, iar autorităţile trebuie să returneze aproximativ 1 miliard de euro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.