Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste PROASTĂ pentru fumători - Aceste țigări au fost INTERZISE de Curtea de Justiție a UE

1606-128900

Veste proastă pentru toți românii care fumează acest tip de țigări. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a validat interzicerea graduală a acestui fel de țigări, astfel că ele vor dispărea în curând din magazine. Țigaretele aromate și a tutunului aromat de rulat vor fi interizise gradual la nivelul țărilor membre UE, conform directivei antitabac adoptată în 2014.

”Interzicerea în etape la nivelul statelor membre a țigaretelor aromate și a tutunului de rulat a fost validată”, se arată într-un comunicat al Curții de Justiție a UE, scrie Mediafax.

”Legislația Uniunii Europene autorizează validarea în etape și permite consumatorilor de produse cu un grad mare de vânzare o perioadă de timp adecvată pentru a face trecerea la alte produse”, adaugă comunicatul.

Citește și: Monica Macovei a făcut SPECTACOL la audierile din Comisia LIBE - De nervi, Tudorel Toader a 'amenințat-o voalat'

Curtea a anunțat decizia în urma unei plângeri a companiei germane, Planta Tabak, care fabrică și comercializează produse derivate din tabac, în special tutun aromat de rulat.

Compania a depus o plângere la Curtea administrativă din Berlin împotriva anumitor dispoziții ale directivei europene cu privire la legislația germană de transport.

Tribunalul a trimis cazul la CJUE, având dubii cu privire la validitatea și interpretarea anumitor dispoziții,

Directiva adoptată în 2014 prevede interzicerea graduală a țigărilor aromate și obligația de a avertiza asupra efectelor fumatului pe două treimi din suprafața pachetelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.