Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste proastă pentru lumea șahului: O echipă multimplă campioană națională se desființează

Șah

Echipa de șah AEM-Luxten Timișoara, multiplă campioană națională, se desființează, a precizat pentru AGERPRES, antrenorul emerit Sergiu Grunberg, președintele clubului, și director tehnic al loturilor naționale ale României.

''Vă comunic faptul că am disponibilizat toți jucătorii echipei de șah AEM-Luxten Timișoara. Am fost obligat să fac acest gest, fiindcă aproape simultan, echipa noastră, campioana en titre, a pierdut toate cel 3 surse de finanțare: de la firmă, de la Primărie și Consiliul Județean. În aceste condiții, puteam continua numai schimbând numele echipei de șah în 'Voluntari', din păcate deja marcă înregistrată'', a declarat Sergiu Grunberg.

Citește și: DEZAMĂGITOR: Ce veche rivală a Simonei Halep va fi noul lider mondial, în locul româncei

În continuare el a spus: ''După 36 de ani de succese majore, atât la echipe, cât și la individual, pe plan intern și internațional, nu ne rămâne decăt să mulțumim celor care ne-au acordat sprijin atâția ani și anume AEM, Luxten, dar și Consiliului Local Timișoara și Consiliului Județean Timiș pentru ultimii ani. Sperăm, că prin rezultatele obținute, am răsplătit parțial susținerea și încrederea ce ne-au fost acordate. Nu este așa o dramă, dacă ținem cont de câte echipe de tradiție din toate sporturile s-au desființat''.

Într-o scurtă incursiune în istoria clubului, Sergiu Grunberg arată că la campionatul de șah pe echipe au fost cucerite 10 titluri de campioană la Superliga Națională pe echipe mixte, 9 titluri de campioană la Superliga pe echipe masculine și 10 titluri de campioana la Superliga pe echipe feminine.

''Trebuie menționați cei doi antrenori emeriți Șerban Neamțu până în anul 2000 și Mihai Ghindă, principali artizani ai succeselor noastre. Rămân cu speranța că șahul va stârni mai mult interes în viitor, ținând cont atât de frumusețea, complexitatea și valențele lui, cât și de răspândirea lui tot mai largă pe plan educațional'', a spus la final Sergiu Grunberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.