Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste proastă pentru Traian Băsescu și Vasile Blaga! Gheorghe Ștefan a turnat tot la DNA

basescu lacrimi

Gheorghe Stefan este in arest preventiv din 29 octombrie 2014, in dosarul "Microsoft", in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani. Primarul suspendat al municipiului Piatra NEamț s-a săturat de pușcărie și a început să scrie denunțuri. În plus, el e pus față în față și cu alți denunțători. În cea mai recentă confruntare, Pinalti recunoaște că a dat bani negri pentru campania PDL, confirmând astfel ceea ce spunea și Dorin Cocoș.

Citește și: Răsturnare de situație pentru Gheorghe Ștefan! Ce s-a aflat despre avocatul său, Pavel Abraham

Ultimele declarații ale lui Pinalti nu sunt deloc de bun augur pentru Vasile Blaga, fostul șef al PDL, și nici pentru Traian Băsescu, cel care candida, din partea PDL, la președinția României.

Avocatul Catalin Dancu a declarat joi, la iesirea de la DNA, ca Gheorghe Stefan a fost confruntat cu Dinu Pescariu si a confirmat cele spuse de omul de afaceri, precizand ca a recunoscut ca a finantat si el campania PDL din 2009.

Citește și: DNA vrea s-o ”îngroape” pe Elena Udrea cu ajutorul SPP! Cerere neobișnuită a procurorilor

Avocatul a precizat ca Dinu Pescariu a facut o declaratie, iar Gheorghe Stefan a aratat ca ea este adevarata in totalitate.

Intrebat unde au ajuns banii luati ca mita in dosarul "Microsoft" si cum au fost cheltuiti, Dancu a spus ca declaratiile de joi ii confirma lui, ca avocat, faptul ca exista o fapta de trafic de influenta, iar aceasta incepe sa prinda contur.

Citește și: Prietena Elenei Udrea șochează: S-o scoată în piața publică și să o bată cu pietre

"Declaratia de astazi imi confirma, in final, ca avem intr-adevar un trafic de influenta real si ca ceea ce a spus Gabriel Sandu este adevarat. Gheorghe Stefan a confirmat aceste lucruri. In schimb, Gheorghe Stefan nu a facut niciun denunt, el nu a facut decat sa raspunda la ceea ce a fost intrebat in acest cadru procesual. Mizeaza pe faptul ca a cooperat si a raspuns si astazi unor lamuriri ce erau necesare procurorilor", a mai spus Catalin Dancu.

Dancu a precizat ca Gheorghe Stefan a recunoscut ca a finantat si el campanie PDL din 2009.

Citește și: Umilirea Elenei Udrea continuă! Ce a anunțat conducerea Poliției Capitalei

"Da, si dumnealui a finantat partidul. Nu spune nimic despre Traian Basescu, nu s-a discutat nici de domnul Blaga, nici de domnul Basescu. Nu isi aminteste cat a dat, pentru ca platile nu au fost facute de el. Asta se urmareste acum, sa verificam cine a facut aceste plati. Au fost discutii in legatura cu platile catre PDL, titularul si autorul lor fiind Dorin Cocos, iar Gheorghe Stefan nu cunoaste cum s-au facut platile catre PDL. El cunoaste ca s-au facut plati, dar nu este implicat in mod direct. Stie din discutiile de la DNA si din cele recunoscute de Dorin Cocos", a mai aratat avocatul.

Intrebat daca procurorii DNA au inceput sa verifice modul de finantare a campaniei electorale a PDL din 2009, avocatul a spus: "Este corect sa se intample acest lucru, pentru ca nu e suficient doar sa afirmi, este normal sa si verifici". Avocatul a precizat ca nu a inceput in mod efectiv aceasta verificare.

Dinu Pescariu si Gheorghe Stefan au fost si zilele trecute la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiati in dosarul "Microsoft".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.