Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste șocantă pentru fanii Peaky Blinders: A murit unul dintre actorii principali ai serialului

Imdb
jermiah jesus

Fanii serialului Peaky Blinders au motive de tristețe! S-a stins din viață un actor îndrăgit al celebrului serial de televiziune. Poetul britanic Benjamin Zephaniah, a cărui operă literară a fost influenţată de Jamaica şi care a refuzat să fie înnobilat de regina Elisabeta a II-a invocând legăturile dintre Imperiul Britanic şi sclavie, a murit joi la vârsta de 65 de ani, a anunţat familia sa, citată de AFP.

Artist polivalent, inclusiv scriitor şi actor, Benjamin Zephaniah a apărut pe micile ecrane în serialul TV de mare succes "Peaky Blinders", în care a interpretat personajul Jeremiah Jesus, conform Agerpres.

"Vă anunţăm cu mare tristeţe moartea soţului, fiului şi fratelui nostru mult iubit în primele ore ale acestei zile de 7 decembrie 2023", a anunţat familia sa pe Instagram.

Benjamin Zephaniah suferea din cauza unei tumori cerebrale, cu care a fost diagnosticat în urmă cu opt săptămâni.

În 2003, a refuzat să fie decorat cu Ordinul Imperiului Britanice în rang de Ofiţer (OBE) de regina Elisabeta a II-a pentru servicii deosebite aduse literaturii, explicând că acea decoraţie moştenită de pe vremea imperialismului îi amintea de "brutalizarea strămoşilor" lui

Născut în 1958 la Birmingham, în centrul Angliei, zona în care se desfăşoară intriga serialului "Peaky Blinders", Benjamin Zephaniah a fost fiul unui poştaş din Barbados şi al unei infirmiere jamaicane

Dislexic, a părăsit şcoala la vârsta de 13 ani fără să ştie să scrie şi nici să citească, iar în tinereţe a ajuns la închisoare pentru comiterea unui jaf.

S-a mutat la Londra când avea aproximativ 20 de ani şi a publicat primul său volum de poezii, "Pen Rhythm", în 1980.

Asociaţia scriitorilor de culoare, la înfiinţarea căreia a contribuit, a ţinut să salute un "prieten profund apropiat şi un titan al literaturii britanice".

"Benjamin era un om integru şi un exemplu pentru felul în care trebuie să îţi trăieşti valorile", a precizat asociaţia într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.