Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Halep ia în calcul retragerea. Veste teribilă de la Tribunalul independent Sports Resolutions

Simona Halep

Se pare că tribunalul independent Sports Resolutions nu este pregătit să o audieze pe Simona Halep și nici să-i analizeze cazul în care este acuzată de dopaj.

Simona Halep este suspendată temporar din tenis după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la US Open. Românca luptă să își demonstreze nevinovăția, iar rezultatul trebuia să vină la jumătatea lunii februarie.

Tribunalul independent Sports Resolutionsa r fi trebuit să o audieze pe Simona Halep la mijlocul lunii februarie. Întâlnirea a fost amânată pentru că noul șef al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului a spus că are nevoie de mai mult timp ca să se documenteze și să afle care sunt probele.

S-a stabilit o ședință la finalul lunii februarie, așa cum a dezvăluit Darren Cahill, dar lucrurile s-au amânat din nou. De data aceasta, judecătorii au decis că vor analiza probele depuse de avocații jucătoarei din România doar după ce acestea vor fi trecute și prin „filtrul” unui laborator acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA), notează RomâniaTV.net

Simona Halep a angajat, după declanșarea scandalului de dopaj, o agenție franceză de toxicologie și farmacologie. Agenția  i-a analizat cazul, iar investigatorii au concluzionat că suplimentele alimentare pe care le folosește Simona Halep au fost contaminate accidental cu substanța activă din Evrenzo. Ar fi identificat lotul cu pricina, dar și persoanele care au greșit. În acest fel, compoziția, caracteristicile de fabricație, prezentarea și etichetarea suplimentelor ar fi fost neconforme și ar fi modificat produsele ingerate de sportiva din România, mai spune sursa citată.

Românca a fost suspendată provizoriu pe data de 7 octombrie 2022, dar ultimul ei meci oficial a avut loc la finalul lunii august, la US Open 2022, turneul unde a avut loc testul în urma căreia a primit un rezultat pozitiv. Jucătoarea din Constanța a pierdut bani mulți în această perioadă, dar a și coborât vertiginos în clasamentul mondial. A început această săptămâna pe locul 19 WTA, dar în clasamentul „live” nu se mai află în top 20, mai susține sursa mai sus menționată.

Simona se poate retrage din activitate

În cazul în care Simona va fi suspendată pe un termen de 2 ani, sportiva românca ia în calcul retragerea din activitate. Jurnalistul Dragoș Suciu a dezvăluit la Liga Digi Sport că Simona se va retrage aproape sigur în cazul în care va fi suspendată timp de doi ani.

”În cazul în care sancțiunea va fi mai mică, Simona va continua să joace, însă la o pedeapsă de doi ani motivația ar dispărea definitiv și acest lucru ar duce la retragerea sportivei”, potrivit spuselor lui Dragoș Suciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.