Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste TERIBILĂ: SUA, România și Europa nu se pot apăra de noile rachete ruse de croazieră

racheta

Statele Unite şi ţările aliate europene sunt lipsite de apărare în faţa noilor rachete de croazieră cu lansare terestră care au fost desfăşurate de Rusia prin încălcarea tratatului semnat în anul 1987, a declarat marţi în faţa Congresului de la Washington comandantul forţelor nucleare americane, generalul John Hyten, transmite AFP.

'Nu avem apărare împotriva acestui tip de rachete care pot ameninţa cea mai mare parte a continentului european, în funcţie de locul unde sunt desfăşurate', a spus generalul american, scrie agerpres.ro.

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

Statele Unite sunt preocupate de mai mulţi ani de faptul că Rusia dezvoltă o rachetă de croazieră cu lansare de la sol, acţiune ce contravine Tratatului privind forţele nucleare cu rază intermediară de acţiune (FNI), semnat de preşedinţii Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov şi în virtutea căruia au fost distruse circa 2.700 de rachete cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

Generalul John Hyten a estimat că SUA şi aliaţii lor trebuie să răspundă desfăşurării de rachete ruseşti, fără să menţioneze însă dacă acest răspuns ar trebui să presupună amplasarea unor noi sisteme de armament în Europa.

Citește și: REVOLTĂTOR Ce s-a întâmplat cu Coloana Infinitului / VIDEO

'Fiecare pas pe care-l face Rusia' pentru a-şi consolida avantajul militar asupra statelor membre ale NATO 'trebuie să primească un răspuns', dar acest răspuns 'nu este neapărat militar', a indicat generalul american.

Potrivit experţilor, respectiva rachetă de croazieră desfăşurată de Rusia, denumită SSC-8 în codificarea armatei americane, poate fi echipată cu un focos nuclear.

Citește și: Un inginer s-a însurat cu femeia-robot pe care a construit-o / VIDEO

Conform publicaţiei The New York Times, astfel de rachete au fost amplasate de armata rusă în regiunea Volgograd şi într-o a doua locaţie încă neidentificată. În replică, Rusia a respins toate aceste acuzaţii.

Pe de altă parte, generalul John Hyten a menţionat că Rusia respectă obligaţiile asumate prin noul tratat Start, care a intrat în vigoare în anul 2011 şi se referă la armele nucleare strategice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.