Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste uriașă pentru Simona Halep, înainte de US Open: Mai are o singură contracandidată

Inquam Photos / Octav Ganea
Simona Halep cotroceni decorare

Simona Halep mai poate fi depăşită în clasament de o singură jucătoare după rezultatele înregistrate în primele două zile ale tabloului principal de la Cincinnati.

Turneul care stabileşte, practic, distribuţia finală a listei capilor de serie pentru US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, a înregistrat surprize în ambele partide din turul doi programate marţi. Astfel, singura care mai poate interveni în topul primelor patru poziţii ale clasamentului mondial este Elina Svitolina, din Ucraina. Ducând o cursă contra-cronometru de recuperare înainte de partida inaugurală de la Ohio, contra rusoaicei Ekaterina Alexandrova, Simona Halep a scăpat deja de rivale importante pe tablou, dar şi în clasament. Marţi, favoritele 5 şi 6, Kiki Bertens şi Petra Kvitova, au fost învinse. Deţinătoare a trofeului, Bertens nu a rezistat în faţa veteranei Venus Williams, americanca impunându-se 6-3, 3-6, 7-6(4), fiind răsplătită pentru iniţiativa avută în momentele decisive. Aflată la primul meci disputat după Wimbledon, Petra Kvitova nu a găsit nici ea resursele pentru a câştiga la Cincinnati, Maria Sakkari (33 WTA) semnând o nouă victorie importantă în cel mai bun sezon al său, 6-4, 2-6, 6-3. Atât Kvitova, cât şi Bertens "vânau" poziţia Simonei Halep în clasament, însă acum nu o mai pot depăşi, indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra Simona la Cincinnati.

Citește și: Anunț făcut de Gabriela Firea! ‘Vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă’

Retragerea Serenei Williams, din cauza problemelor la spate înregistrate în finala de la Rogers Cup, a simplificat şi mai mult ecuaţia pentru Simona Halep. Elina Svitolina, favorită 7 a turneului de la Cincinnati este acum singura care o mai poate întrece în clasament. Sportiva din Ucraina are însă nevoie de un parcurs până cel puţin în semifinale pentru a strânge punctele necesare. Dacă Simona Halep câştigă partida sa de debut pe terenurile din Ohio, contra Alexandrovei, atunci automat Svitolina trebuie să ajungă până cel puţin în finală pentru a o putea depăşi în clasament, informează mediafax.ro.

De ce este important ca Simona Halep să păstreze locul 4 WTA înainte de US Open?

Citește și: Declarații făcute de Eugen Teodorovici! ‘Dragnea a făcut multe lucruri bune’

Prezenţa Simonei Halep între primele patru sportive ale lumii ar garanta că la US Open 2019 câştigătoarele ultimelor patru Grand Slam-uri disputate se evită automat până în faza semifinalelor. În contextul unui circuit WTA predispus surprizelor, aceasta este doar o mică consolare, mai ales în condiţiile în care românca a avut viaţă grea la New York, fiind eliminată încă din primul tur la ediţiile 2017 şi 2018.

Naomi Osaka, Ashleigh Barty şi Simona Halep au demonstrat însă o constanţă importantă în turneele mari pe suprafeţe rapide, astfel încât poziţionarea lor cât mai departe una de cealaltă pe tablou ar fi o veste bună pentru fiecare dintre ele. În Top 4 mai punctează în acest moment "Domnişoara As", Karolina Pliskova.

Citește și: Vești pentru bucureșteni! Cum va funcționa tramvaiul 41 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.