Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VESTE URIAȘĂ: SUA vor ridica vizele pentru români dacă Hillary Clinton ajunge președinte

viza sua

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, vineri la Oradea, că migraţia este unul dintre principalele subiecte în campania electorală americană şi există speranţa că după alegerea unui nou preşedinte şi a unui nou Congres ar putea fi modificate şi condiţiile de acces în programul Visa Waiver, care să ajute România.

Hans Klemm a menţionat, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor despre includerea României în programul Visa Waiver, recenta declaraţie a candidatei democrate Hillary Clinton care a spus, că dacă va fi aleasă, în primele 90 de zile de la preluarea mandatului, va demara o amplă reformă a legislaţiei emigraţiei.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

'Probabil, ştiţi că migraţia este unul dintre principalele subiecte în campania electorală americană. Sperăm că poate cu alegerea unui nou preşedinte şi a unui nou congres, acest subiect poate fi readus din nou în discuţie pentru modificarea legislaţiei astfel încât să ajute România', a spus ambasadorul Hans Klemm.

El a explicat că programul Visa Waiver este prevăzut de legislaţia americană, iar schimbarea condiţiilor acestuia sunt asociate cu modificări mai ample ale legislaţiei privind emigrarea.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

'Nu este o chestiune care ţine de politici sau reglementări, este pur şi simplu prevăzută de legislaţie, deci este nevoie de schimbarea legislativă de către Congres. Unul dintre candidaţii la preşedinţie, Hilary Clinton, a anunţat în dezbaterea de acum două zile că în cazul în care va fi aleasă, în primele 90 de zile de la preluarea mandatului va demara o amplă reformă a legislaţiei emigraţiei. Aşadar va trebui să vedem care vor fi rezultatele alegerilor', a mai spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

În urmă cu o lună, într-o declaraţie la Craiova, pe 14 septembrie, ambasadorul SUA a explicat că este vorba despre cinci cerinţe legale pe care o ţară trebuie să le îndeplinească pentru a intra în programul Visa Waiver, iar România a îndeplinit patru din cele cinci cerinţe necesare.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

"În cazul României, acestea au legătură cu schimburile de informaţii şi regimul paşapoartelor, însă România a îndeplinit patru dintre cerinţe. Toate aceste criterii sunt stricte, însă cel mai strict dintre ele este cel referitor la rata refuzurilor. Conform legislaţiei, rata refuzurilor trebuie să fie mai mică de 3%. În cazul României, în prezent rata refuzurilor este de la 10%, ea a înregistrat o scădere, însă, din păcate, este încă mare. Cu sprijinul preşedintelui Obama şi al meu personal, membri ai Congresului au propus o iniţiativă legislativă menită să crească acest prag al ratei refuzurilor. Dacă s-ar reuşi această iniţiativă, rata refuzurilor ar creşte şi ar fi o situaţie bună pentru România, dar şi pentru Polonia, care nu este nici ea membră a programului Visa Waiver. Ar putea fi inclusă şi Bulgaria. Din nefericire, această propunere legislativă nu a înregistrat progrese în Congres", a afirmat ambasadorul Klemm.

Citește și: Pe ei îi consideră femeile cei mai frumoși bărbați: Ce trebuie NEAPĂRAT să ai

Ambasadorul SUA a subliniat că, în prezent, nouă din zece români obţin viza pentru SUA şi reuşesc să călătorească în SUA. "Încercăm să facem procesul de solicitare a vizei cât mai simplu şi mai transparent şi să le oferim solicitanţilor de viză cât mai multe informaţii. Îi încurajez pe toţi cei interesaţi să călătorească în SUA să intre pe website-ul ambasadei SUA, unde vor găsi foarte multe informaţii despre procesul de solicitare a vizei, vor găsi inclusiv clipuri video în care se explică acest proces", a mai precizat Klemm, la Craiova.

Citește și: Ce profeții ale lui Nostradamus s-au împlinit în 2016: Ce URMEAZĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.