Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vestea care dă fiori Europei: 'Rusia are deja arme nucleare în regiunea baltică'

AP
racheta iran nuclear

Rusia are deja arme nucleare în regiunea baltică, a declarat joi ministrul lituanian al apărării, Arvydas Anusauskas, informează Reuters.

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus Vladimir Putin a avertizat joi NATO că, dacă Suedia și Finlanda se alătură alianței militare conduse de SUA, atunci Rusia va trebui să își consolideze apărarea în regiune, inclusiv prin desfășurarea de arme nucleare.

Vezi și: Rusia ameninţă cu arme nucleare în regiunea baltică, dacă Suedia şi Finlanda vor adera la NATO: 'Echilibrul trebuie restabilit'

Anusauskas a declarat pentru televiziunea lituaniană BNS că armele nucleare au fost desfășurate în exclava rusă Kaliningrad din Marea Baltică încă dinaintea crizei actuale. "Amenințările actuale ale Rusiei par destul de ciudate, când știm că, chiar și în lipsa situației actuale de securitate, ei păstrează arma la 100 km de granița Lituaniei", a declarat joi ministrul, citat de agenția de presă. "Armele nucleare au fost întotdeauna păstrate în Kaliningrad... comunitatea internațională, țările din regiune, sunt perfect conștiente de acest lucru... Ei îl folosesc ca pe o amenințare", a fost citat.

Exclava rusă Kaliningrad, situată pe malul Mării Baltice, este intercalată între Lituania și Polonia, membre NATO. Premierul lituanian, Ingrida Simonyte, a declarat joi că amenințarea Rusiei de a-și spori efectivele militare, inclusiv nucleare, în regiunea baltică nu este "nimic nou".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.