Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vestea încheierii unui acord Brexit a inflamat piețele europene: lira sterlină a explodat, iar bursele au urcat la cea mai mare valoare din ultimul an

brexit, bani

Vestea încheierii unui acord Brexit a inflamat piețele europene joi: lirra sterlină a urcat la maximul a cinci luni, iar bursele la cea mai mare valoare din ultimul an și jumătate, relatează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Lira sterlină, care a fost princiaplul indicator al sentimentelor legate de Brexit a sărit cu peste un procent față de dolar, ducând câștigurile din ultimele șase zile la 6%, situație care, dacă se va păstra, va fi un record al ultimelor trei decenii. Lira sterlină a fost cotată la 1,2988 dolari, iar euro a sărit, la rândul său, la maximul a două luni, la 1,1139 dolari.

Citește și: SCANDAL cu soțul purtătoarei de cuvânt a lui Klaus Iohannis, pilot la Tarom: 'Ne-au pus șefi tot felul de mercenari'

Indicele londonez FTSE și cel pan-european STOXX 600 au urcat cu 0,6% iar unele investiții de refugiu, precum bndurile germane, francul elvețian sau aurul au început să piardă teren.

Analiștii spun că și bursa de pe Wall Street va deschide pe creștere, chiar dacă vânzările cu amănuntul din SUA au scăzut pentru prima dată în șapte luni, ceea ce sugerează că slăbiciunea indusă de sectorul manufacturier se răspândește în economie. Consumul a fost unul dintre puținele elemente încurajatoare din economia globală, astfel încât scăderea alimentează temerile că războiul comercial cu China va antrena economia globală în recesiune.

Prețurile petrolului au scăzut după ce datele au arătat stocuri mai mari decât era de așteptat în SUA, sporind îngrijorările că cererea globală de petrol ar putea slăbi pe fondul semnelor de încetinire economică.

Citește și: Andrei Caramitru DĂ USR de GOL: adevăratul motiv pentru care USR NU votează guvernul PNL .

Guvernul de la Londra și Comisia Europeană au ajuns la o înțelegere privind un acord pe tema Brexit, urmând ca noul tratat să fie prezentat joi liderilor reuniți la summitul Consiliului European, au anunțat Boris Johnson, premierul Marii Britanii, și Jean-Claude Juncker, președintele CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.