Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Vestele galbene' au protestat la Aachen în timpul întâlnirii dintre Angela Merkel și Emanuel Macron

merkel macron

Sute de persoane au luat parte la proteste în marja ceremoniei la care cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au semnat marţi, la Aachen, în vestul Germaniei, un nou tratat bilateral de prietenie între ţările lor, transmite dpa preluată de Agerpres.

Conform poliţiei germane, la Aachen erau în desfăşurare patru demonstraţii, printre care una cu aproximativ 120 de susţinători ai mişcării 'vestelor galbene' din Franţa, şi o alta a circa 200 de membri ai grupului proeuropean 'Pulsul Europei'.

Majoritatea protestatarilor 'veste galbene' de la Aachen sunt cetăţeni germani, a indicat poliţia.

Unul dintre aceştia, un german în jur de 50 de ani, a declarat pentru postul ntv că Merkel şi Macron sunt responsabili 'pentru semănarea unor divizări sociale profunde' în Europa. 'Vreau să spun clar că nu suntem nici de extremă stânga, nici de extremă dreapta', a spus demonstrantul, afirmând că pensia sa va fi semnificativ mai mică decât i s-a promis în urmă cu câteva decenii.

Tratatul, care afirmă că cele două state îşi vor aduce relaţiile 'la un nou nivel şi se vor pregăti pentru provocările cu care atât ambele ţări, cât şi Europa se confruntă în secolul al XXI-lea', a fost întâmpinat cu opoziţie în Franţa.

Lideri din extrema dreapta, printre care Marine Le Pen, au reluat teorii ale conspiraţiei potrivit cărora preşedintele Macron se pregăteşte să cedeze controlul asupra regiunii Alsacia, din estul Franţei, şi este dispus să împartă cu Germania locul de membru permanent al ţării sale în Consiliul de Securitate al ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.