Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești ȘOC pentru români: Care dintre aceștia riscă amenzi uriașe, până la 50.000 de lei

www.stirileprotv.ro
bani, lei, bancnote

Vești noi pentru români! Potrivit unui proiect legislativ inițiat de Ministerul Dezvoltării, orice gospodărie din România va trebui să dețină hidranți sau sisteme corespunzătoare pentru cazurile de incendiu. Actul normativ prevede modificarea și completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare astfel încât sistemele de alimentare de oriunde din țară să corespundă normelor de combatere și stingere a incendiilor.

Noile măsuri vor fi urmărite de primarii din fiecare localitate, pentru a fi duse la îndeplinire. Proiectul prevede și sancțiunile pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați:

Citește și: EXCLUSIV ONLINE - Adrian Țuțuianu RUPE tăcerea și îl atacă pe Liviu Dragnea: 'Am deranjat pentru că eram foarte vizibil și apreciat' - VIDEO

“Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:

a) hidranţii sunt distruşi, deterioraţi sau este împiedicat accesul la aceştia şi care poate conduce, la pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii persoanelor, sau la distrugerea totală sau parţială a construcţiei, ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante.”

Citește și: Mesaj FURIBUND lansat de Rareș Bogdan, la început de an: 'Doina noastră va fi revendicată și obținută de Viktor Orban'

Proiectul de act normativ a fost publicat în data de 28 decembrie 2017, propunerile sau observațiile privind noile măsuri putând fi trimise în atenția Ministerului Dezvoltării Regionale în termen de 10 zile. Proiectul va fi vizat și aprobat apoi și de alte ministere din domeniu și trimis la Guvern pentru adoptare, scrie legestart.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.