Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune de la cercetătorii britanici: cazurile de coronavirus vor scădea în această iarnă

Radu Pop
stiri.md
covid test

Modelarea văzută de Guvern prezice scăderea infecțiilor fără a implementa restricțiile Planului B. Laburiștii au declarat duminică faptul că acum susțin reintroducerea instantanee a restricțiilor, indiferent de declarațiile lui Sir Keir Starmer, care a spus joi că controversa asupra planului de respectat a fost „focalizarea greșită”, informează The Telegraph, relatează Blacknews.ro.

Profesorul Peter Openshaw, membru al Grupului consultativ pentru amenințări cu virusul respirator nou și emergent, a declarat că numărul cazurilor și acuzațiile de moarte sunt în prezent „inacceptabile”. El le-a sugerat persoanelor „să ia lucrurile în propriile mâini” și a spus la BBC Breakfast: „Nu așteptați neapărat politica guvernamentală”. Cu toate acestea, duminică infecțiile au scăzut sub 40.000 pentru prima dată în 12 zile, la 39.962. Numărul de decese a scăzut la 72.

Epidemiologii proiectează un val de primăvară mai mic și astfel au modelat impactul restricțiilor Planului B în aprilie. Dar au descoperit că chiar și atunci când măștile sunt obligatorii, fac afaceri de acasă și certificatele de vaccin sunt lansate în primăvară, acestea vor servi doar pentru a amâna decesele până în toamna următoare.

Profesorul Edmunds a declarat că Planul B poate fi totuși util în anul următor „pentru că vă câștigă timp” pentru a spori absorbția vaccinării sau pentru a introduce noi medicamente. Cu toate acestea, el a avertizat că impactul nu va opri un focar ulterior. „Dacă implementați temporar intervenții non-farmacutice și apoi le ridicați, atunci efectul lor principal este de a întârzia orice focar”, a spus el. „Puteți vedea acest lucru cel mai clar în scenariul când implementăm toate măsurile.”

„Guvernul face ceea ce trebuie”

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea East Anglia, a declarat: „Există ocazii când întârzierea este de facto neprețuită, totuși vine un grad în care restricțiile nu au nicio valoare, deoarece ai obținut cât de multă siguranță s-a putut, așa că vă treziți să-l plasați într-o anumită măsură în locul în care vă pierdeți imunitatea.”

„Ceea ce sugerează modelarea este că, chiar și fără Planul B, ar trebui să anticipăm întotdeauna să vedem că numărul cazurilor va scădea destul de rapid în următoarele săptămâni. Dacă este corect, Crăciunul ar trebui să înregistreze câteva dintre cele mai scăzute varietati de cazuri de Covid de la sfârșitul lunii mai/începutul lunii iunie, chiar și fără restricții suplimentare.

Dacă este corect, atunci această situație cu privire la faptul dacă trebuie sau nu să ne blocăm este imaterială. Nu ar trebui și guvernul face factorul potrivit.

Vezi și: Persoanele nevaccinate vor putea intra în instituţiile publice şi în centrele comerciale, în anumite condiţii - Excepţiile, decise luni de CNSU

În cele din urmă, Covid va deveni o altă cauză a răcelii comune. Odată ce ați fost vaccinat și ați avut infecția de câteva ori, va fi aproape întotdeauna asimptomatică sau va avea simptome precum o răceală.”

Downing Street a insistat că poate exista totuși o capacitate de rezervă în cadrul NHS și restricțiile vor fi activate numai dacă se află sub „presiune semnificativă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.