Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti bune din Harghita - Doar şapte persoane bolnave de COVID-19 mai sunt internate în judeţ în vreme ce 13 s-au vindecat

https://www.desteptarea.ro/taxa-la-externare/
externare spital

Doar şapte persoane bolnave de COVID-19 sunt internate în spitalele din Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, care tratează astfel de pacienţi, în vreme ce 13 persoane s-au vindecat, a anunţat joi Instituţia Prefectului, potrivit Agerpres.

"În judeţul Harghita au fost confirmate un număr de 21 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care 13 persoane s-au vindecat, o persoană decedată, şapte persoane se află internate la Spitalele din Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, sub supraveghere medicală", se precizează în buletinul de presă al Instituţiei Prefectului.

Datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică arată un număr de 22 de cazuri în Harghita, dar Prefectura a precizat că "neconcordanţele se datorează unor inadvertenţe în bazele de date ale Institutului Naţionale de Sănătate Publică".

Harghita este unul dintre judeţele cu cel mai mic număr de infectări cu noul coronavirus din ţară, cazurile fiind mult mai puţine decât în judeţele învecinate.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, consideră că numărul mic de cazuri, cu precădere în zonele Ciuc şi Gheorgheni, se datorează faptului că nu există oraşe mari, comunităţile sunt bine organizate şi s-au luat măsuri rapide de combatere a fenomenului.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

"Putem face o analiză profundă. În mod cert, zona noastră geografică şi aşa-zisa izolare ne-a ajutat în acest sens. Ceea ce mulţi cred că este un dezavantaj, iată că este una avantaj şi depinde de noi cum gândim şi cum percepem această situaţie în viitor. Pe de altă parte, structura noastră, a localităţilor: nu avem nici un oraş mare, Miercurea Ciuc nu are nici 40 mii, Gheorgheni nici 20 mii, deci sunt localităţi mici, compacte, bine organizate, comunităţi închegate şi au fost şi măsuri care s-au luat din timp. Noi, la Miercurea Ciuc, chiar mult mai din timp decât alţii şi decât guvernul central, de multe ori. Şi, nu în ultimul rând, am avut şi noroc până acum", a declarat Raduly joi, într-o conferinţă de presă susţinută online.

Acesta a avertizat, însă, că situaţia actuală se poate schimba oricând, dar important este că autorităţile sunt mult mai bine pregătite decât atunci când a început criza.

"Deci, această situaţie se poate schimba oricând şi la noi, pe viitor. Însă, important, este că suntem mult mai pregătiţi, avem mult mai multe materiale, mult mai multă experienţă, suntem organizaţi cu proceduri, inclusiv prin grija responsabilă a judeţului, a Spitalului Judeţean de Urgenţă s-au făcut o serie de dezvoltări şi orice se întâmplă de acum încolo nu ne prinde, în mod cert, pe picior greşit, şi aceste lucru este cel mai important", a conchis primarul din Miercurea Ciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.