Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune din Marea Britanie: Boris Johnson spune că eliberarea de COVID-19 vine de Crăciun

Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat vineri viitoarele etape-cheie ale ieşirii din izolare a Regatului Unit şi şi-a exprimat speranţa unei ”reveniri la normal cel mai devreme începând din noiembrie, poate la timp de Crăciun”, relatează AFP.

Regatul Unit înregistrează 45.000 de morţi din cauza covid-19 şi este cea mai afectată ţară din Europa de pandemie, iar Guvernul conservator al lui Boris Johnson este criticat dur din cauza modului în care a gestionat criza.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Cu toate acestea, liderul conservator s-a declarat mai degrabă optimist cu privire la viitor, scrie news.ro.

”Sper puternic şi sincer că vom putea suprima măsurile extraordinare” implementate în vederea opririi răspândirii epidemiei ”şi să aibă loc o adevărată revenire la normalitate cel mai devreme începând din noiembrie, poate la timp de Crăciun”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome

În acest sens, Guvernul intenţionează să-şi sporească şi mai mult capacitatea de depistare, vizând ”cel puţin 500.000 de teste pe zi, adică 3,5 milioane pe săptămână” la sfârşitul lui octombrie.

Johnson a prezentat viitoarele etape ale planului său de scoatere treptată a Angliei din izolarea impusă la 23 martie, în lupta împotriva răspândirii virusului.

Citește și: Alertă la TAROM! Un angajat, confirmat cu coronavirus! S-a infectat pe litoralul românesc

Astfel, Johnson îi încurajează pe englezi să folosească din nou transportul în comun începând de vineri şi îi îndeamnă să se întoarcă la locul de muncă de la 1 august şi să se adreseze angajatorilor pentru a stabili dacă salariaţii să continue munca de la distanţă sau să revină într-un mediu de muncă ce respectă recomandările.

Cu toate acestea, consilierul ştiinţific al Guvernului, Patrick Vallance, estima joi că munca de la distanţă este ”o soluţie perfect de bună” şi că ”nu există absolut niciun motiv” să se schimbe recomandările în această privinţă.

Citește și: Medicul Monica Pop a explodat în privința Legii carantinării: ‘Internarea obligatorie e o jignire pentru români. Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot Pământul!’

Cazinourile, sălile de popice, patinoarele, sălile de înfrumuseţare şi de spectacol urmează să redeschidă la 1 august, a anunţat Johnson.

Şcolile, colegiile şi sistemele de îngrijirea copiilor urmează să-şi reia activitatea integral începând din septembrie.

Citește și: Profeție devastatoare a unui doctor: Dacă nu se termină cu teoriile conspiraționiste, vom avea același scenariu ca în Italia

Toamna urmează să se poată organiza căsătorii cu până la 30 de persoane, conferinţe şi evenimente pe stadion.

Însă, şeful Guvernului a precizat că acest calendar rămâne ”condiţionat” şi supus evaluării epidemiei.

Citește și: Detaliul îngrijorător din ultima raportare privitoare la cazurile de coronavirus

”Dacă vom continua să strângem din coate aşa cum am făcut până acum, ştiu că putem învinge acest virus”, a apreciat el, îndemnând ”să sperăm la cel mai bun scenariu, dar să ne pregătim pentru cel mai rău”.

Suporterii fotbalului ar putea reveni din nou stadioane cel mai devreme în luna octombrie, după ce premierul britanic Boris Johnson a anunţat planuri de relaxare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, transmite DPA.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, agent străin? ‘România, o biată colonie a unei conjurații externe’

Fanii nu au avut acces pe stadioanele engleze de la reluarea primelor două ligi de fotbal, începând cu luna iunie.

''De la 1 august, vom relua spectacolele indoor cu prezenţa spectatorilor, în funcţie de succesul evenimentelor pilot şi vom avea evenimente pilot şi pentru adunări mai mari, precum cele din stadioanele de sport, cu scopul unei redeschideri pe scară largă din toamnă. Din octombrie intenţionăm să aducem din nou spectatorii pe stadioane. Aceste modificări trebuie însă făcute într-un mod sigur vizavi de Covid-19, depinzând de succesul evenimentele pilot'', a declarat vineri Boris Johnson.

Campionatul Mondial de snooker de la Sheffield (31 iulie - 16 august) şi festivalul de echitaţie Glorious Goodwood se numără printre evenimentele pilot la care publicul are acces în mod limitat.

Citește și: Solicitare către Guvernul Orban, în privința evoluției epidemiei de coronavirus! Ce li se cere autorităților să facă zilnic

Sezonul 2020/2021 al Premier League va începe în luna septembrie.

Cu peste 45.000 de morţi, Marea Britanie se numără printre ţările cele mai afectate de pandemie, iar Boris Johnson, care el însuşi a fost infectat cu noul coronavirus, este criticat pentru modul în care a gestionat această criză.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.