Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune înainte de Revelion: Orașul în care autorităţile au decis redeschiderea restaurantelor după 2 luni de restricții

exquis.ro
masa restaurant

Autorităţile au decis ca, începând de luni, restaurantele, cafenelele, barurile şi sălile de jocuri de noroc din municipiul Bistriţa să îşi reia activitatea în interior, cele din domeniul HORECA în limita a 30% din capacitate, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19, calculată fără focare, a arătat că indicele a coborât sub 3 la mia de locuitori, potrivit unui comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului.

Pentru ziua de 27 decembrie, Prefectura a raportat o incidenţă de 3,33 la mia de locuitori pentru municipiul Bistriţa, cu focare, şi de 2,92 la mie, fără focare.

Decizia privind reluarea activităţii în interior în domeniul HORECA a fost luată la două luni după ce aceasta a fost stopată, ca urmare a înmulţirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului.

Rafila, critici dure în debutul campaniei de vaccinare: ''Festivităţile' au costat, cred, mai mult decât vaccinul'. Când se va vaccina medicul


Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, admite, prin intermediul comunicatului de presă, că municipiul se află la limita pragului permisiv din punctul de vedere al restricţiilor şi le-a cerut locuitorilor să rămână vigilenţi şi să respecte în continuare normele sanitare.

"Am reuşit, după o perioadă destul de lungă, să scădem sub pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, incidenţă care ne permite să redeschidem restaurantele şi cafenelele, dar şi alte tipuri de activităţi economice care timp de câteva luni au fost închise. Suntem, totuşi, cu puţin sub acest prag mai permisiv din punctul de vedere al restricţiilor, astfel că rugămintea mea este să fim în continuare vigilenţi, pentru a ne continua drumul spre normalitate. Vă mulţumesc pentru responsabilitatea pe care aţi demonstrat-o", a transmis prefectul.

Restricţiile din municipiul Bistriţa au fost modificate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 124/27.12.2020 şi intră în vigoare de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.