Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti bune pentru cei care vor să înfieze copii: Se simplifică procedurile

radioiasi.ro
protectia copilului

Întregul proces de adopție va dura doar opt luni, faţă de 17 luni cât se aşteaptă acum. Legea Adopţiei a fost modificată, iar atestatul de părinte va fi valabil 2 ani. Autorităţile vor pune la dispoziţia viitorilor părinţi şi portretele copiilor greu adoptabili, cu fotografii şi filmuleţe. Statul are în grijă 58.000 de copii.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului sunt optimişti şi spun că noile proceduri exact asta vor face. De exemplu, durata procedurilor se reduce de la 17 la opt luni şi jumătate. Iar numărul formularelor scade şi el, de la 24 la 13. Părintele adoptator poate beneficia de concediu plătit 2 ani, ca să stea acasă cu copilul. Valabilitatea atestatului de adopţie se extinde de la 1 la 2 ani.

Gabriela Coman, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie: „Am mai redus numărul de zile necesare de a evalua familia de la 120 de zile la 90 de zile. Acum se analizează în profunzime capacitatea părintelui de a fi părinte, urmând ca acea potrivire, între copil și o familie care s-ar potrivi, să se facă pe anumite criterii pe care le analizează managerul de caz.” În plus, au fost atestate mai multe ONG-uri care pot ajuta în procesul de evaluare, anunţă Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.