DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Vești bune pentru cetățenii din R.Moldova: Posesorii de pașapoarte biometrice, pot merge în România dacă prezintă dovada vaccinării sau că s-au tratat de COVID

Digi24
pasaport vaccin

Ambasada României în Republica Moldova informează că s-a modificat cadrul legislativ privind măsura carantinei, aplicabilă cetățenilor străini și apatrizilor care sosesc în România. Ambasada amintește că, începând cu 1 iunie 2021, au fost anulate restricțiile privind intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizilor.

Prin urmare, toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit), însă trebuie să prezinte dovada vaccinării sau faptul că au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile.

„Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile. Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile”, transmite Ambasada.

Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de categorii profesionale, detaliate în HCNSU nr. 35 și 36, disponibile mai jos.

Cetățenii români care revin în România din străinătate și au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde (inclusiv Republica Moldova) nu sunt plasați în carantină (nu trebuie să facă dovada vaccinării sau încadrării în excepțiile prevăzute de legislație).

Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență sunt disponibile la adresele:

• HCNSU nr. 28 din 14 mai 2021: http://www.cnscbt.ro/.../2447-hotarare-cnsu-nr-28.../file

• HCNSU nr. 32 din 27 mai 2021: https://stirioficiale.ro/.../hotarare-nr-32-din-27-05-2021

• HCNSU nr. 35 din 29 mai 2021: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i--24015.html

• HCNSU nr. 36 din 3 iunie 2021: https://stirioficiale.ro/.../hotarare-nr-36-din-03-06...

Lista statelor clasificate în zone de risc este disponibilă la adresa:

• https://stirioficiale.ro/storage/anexa%20lista.pdf

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.