Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti bune pentru mulţi români. Guvernul promite că le va înapoia banii până la sfârşitul lunii martie

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dancila guvern Victoria

Mii de oameni cu probleme de sănătate aflaţi în concedii medicale au ajuns în situaţii limită, după o lună şi jumătate în care au primit mai puţini bani. Situaţia este disperată pentru mii de salariaţi cu probleme grave de sănătate, pentru care tratamentele sunt costisitoare, potrivit asociaţiilor de pacienţi.

Guvernul promite ca va ]napoia, până la finalul lunii martie, sumele datorate celor care s-au trezit cu bani mai puţini pentru concediile medicale şi de maternitate, informează România tv.

Situaţia a fost cauzată de modificarea cuantumului de contribuţii sociale datorate, care acum se face în funcţie de salariul mediu brut.

După ce a fost acuzat că strânge bani la buget pe spatele bolnavilor şi a mamelor, Executivul a decis să dea o ordonanţă de urgenţă, prin care practic va plafona CAS in cazul acestor concedii.

Mare bucurie în familia lui Traian Băsescu! Surpriza venită din partea Elenei

Un membru CSM sare la gâtul lui Augustin Lazăr în scandalul momentului: 'Nu a scos nicio vorbă'

Dăncilă a anunţat astăzi că în următoarea şedinţă de guvern va fi adoptată o nouă ordonanţă, care să regleze indemnizaţiile mamelor şi "defecţiunile" din legea privind concediile medicale.

"În următoarea şedinţă vom avea încă o ordonanţă să reglăm pentru mămici, pentru concediile medicale, acolo unde avem deficienţe”, a declarat Dăncilă.

Potrivit unei variante de lucru a ordonanţei pregătite de Finanţe, contribuţiile vor fi plafonate la nivelul anului 2017, iar angajaţii care au avut de pierdut până acum îşi vor primi banii înapoi de la angajatori până pe 31 martie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.