Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru CSM sare la gâtul lui Augustin Lazăr în scandalul momentului: 'Nu a scos nicio vorbă'

radu tudor
victor alistar

Victor Alistar, reprezentantul Societăţii Civile în CSM (propus de PSD), a criticat luni, la Antena 3, reacția procurorului general al României, Augustin Lazăr, în scandalul care a cutremurat DNA, reproșându-i că „nu a scos nicio vorbă despre faptul că intenționează să facă o investigație serioasă”.

„Alte reacții care mi s-au părut complet nepotrivite au fost reacția Ministerului Public, care nu a scos nicio vorbă despre faptul că intenționează să facă o investigație serioasă, având în vedere că în modificarea codurilor s-a introdus și niște ipoteze de fapte cu privire la înfăptuirea justiției. Iar o altă reacție a fost din partea procurorului șef de la DNA Ploiești, care a admis în conferință de presă (...) că ceea ce a trimis la instanță și a obținut prin hotărâre este neconform cu realitatea, care realitate era alta. Deci, a admis că a dezinformat instanța cu scopul de a obține o hotărâre judiciară. Ori asta este în afara oricărui dubiu. Nu avem nevoie de expertiză pentru a vedea dacă este lucrată bandă, pentru că domnia sa a făcut-o în conferință de presă publică, transmisă în direct cu foarte mulți jurnaliști.”, a spus Victor Alistar.

Alistar a salutat reacția șefei CSM, Simona Marcu, dar și reacția Inspecției Judiciare, care s-a autosesizat.

„În sinteză a solicitat (c.n. Simona Marcu) ca autoritățile judiciare să facă demersuri rapide de clarificare, de identificare a elementelor care s-au prezentat. A doua reacție pozitivă este cea a Inspecției Judiciare, care s-a autosesizat.”, a mai spus Alistar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.