Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru românii din Bucovina

bucovina
Construcția punctului de control „Diakivți” din satul Probotești va fi finalizată până pe 24 august. Obiectul a fost transferat în subordinea Serviciului Vamal de Stat din Ucraina, care se va ocupa de acest proiect, notează Agenția de știri BucPress din Cernăuți.
Serhii Osaciuk, șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, a vorbit despre acest proiect în timpul unui briefing: „Abordarea echipei noastre de management este de a finaliza toate construcțiile pe termen lung. Ne-am propus de a le finaliza și de a le pune la dispoziția comunității. Prin urmare, anul acesta prioritățile programului președintelui Ucrainei „Construcția mare” nu prevăd doar construcția școlilor, drumurilor, grădinițelor, obiectivelor sportive, ci și deschiderea vămii „Diakivți”.
Potrivit șefului administrației regionale de stat, construcția a fost înghețată mult timp, iar antreprenorul nu a fost plătit pentru lucrările efectuate. Cu toate acestea, cu sprijinul guvernului și al biroului Președintelui, toate aceste obstacole au fost deja eliminate.
„Avem aproape 300 de kilometri de frontieră de stat comună a Ucrainei și României în regiunea Cernăuți, dar astăzi există un singur punct de trecere a frontierei internaționale. Această situație este inacceptabilă”, a spus Serhii Osaciuk.
Dacă punctul de control din Probotești urmează să fie finalizat până în 2021, alte puncte de control vor fi construite în următorii doi ani, a asigurat șeful Administrației Regionale de Stat. Podul din localitatea Marșinți va fi unit printr-un drum modern cu vama „Diakivți”
„Avem planuri ambițioase de a conecta punctul de control „Diakivți” cu podul din satul Marșinți pentru a oferi o abordare cuprinzătoare implementării acestui proiect”,  a spus Serhii Osaciuk în fața jurnaliștilor.
În 2017, Uniunea Europeană a refuzat să continue finanțarea proiectului din cauza utilizării necorespunzătoare a fondurilor, a depășirii costurilor și a lipsei unui raport din partea Ucrainei.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.