Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti bune pentru victimele abuzului în familie / VIDEO

Veşti bune pentru victimele abuzului în familie. Legea care prevede emiterea ordinului de protecție în cel mult 72 de ore a fost adoptată de către plenul Camerei Deputaților şi urmează să fie promulgată.

Legea corectează o problemă importantă în procedura de emitere a ordinului de protecție, care, în România, ajunge să fie emis, în medie, la 33 de zile de la depunerea solicitării, un interval de timp inacceptabil de lung pentru o femeie care este nevoită să împartă locuința cu un partener violent. De altfel, această disfuncționalitate a fost sesizată și de către Inspecția Judiciară a CSM, în cadrul unui raport de evaluare al acestui instrument juridic.

Citeşte şi: 'Secretele' lui Dacian Cioloş: A ieşit la iveală declaraţia de avere a premierului

Legea semnată de către deputatul PNL, Valeria Schelean și un număr important de alți parlamentari liberali, a fost adoptată de către plenul Camerei Deputaților cu o majoritate covârșitoare de 307 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” și o abținere.

Citeşte şi: Vizat de DNA, 'Prinţul' Paul Lambrino a ajuns de urgenţă la spital / FOTO

“Sunt bucuroasă că am reușit astăzi să venim în ajutorul victimelor violenței în familie cu o prevedere care să ofere protecție reală celor care au mai mare nevoie de ea. Emiterea ordinului de protecție în cel mult 72 de ore va înseamna mai multă siguranță pentru victimele violenței în familie și va încuraja mai multe femei să apeleze la acest instrument juridic. Vreau să le mulțumesc colegilor mei deputați că au dat curs apelului meu și că împreună am făcut front unit împotriva violenței în familie. Vreau să mulțumesc în mod special Asociației Necuvinte și doamnei Simona Voicescu pentru sprijinul acordat în elaborarea acestui act normativ, fără de care nu am fi reușit acestă victorie împotriva violenței în familie”, a declarat Valeria Schelean, conform unui comunicat de presă.

Citeşte şi: Traian Băsescu anunţă sfârşitul guvernului Cioloş: 'E o chestiune de săptămâni'

La rândul ei, Simona Voicescu, Președinta Asociației Necuvinte, a declarat : “Victoria de astăzi este a tuturor femeilor. Consider că prin acest vot, s-a făcut un pas important spre o societate care își respectă fiicele, soțiile, mamele, bunicile. Tot ce pot să sper este ca, de acum, femeile afectate de acest flagel, sa aibă mai mult curaj să iasă din relațiile abuzive. Mă întâlnesc săptămânal cu femei afectate de violența domestică și neputința de a-ti face dreptate și frica reală de ce li s-ar putea întâmpla în perioada de timp până la obținerea unui ordin de protecție, au fost motorul care ne-a determinat să apelăm la partenerul nostru juridic Țuca Zbârcea & Asociații pentru întocmirea expunerii de motive. Vreau să le mulțumesc lor pentru tot sprijinul acordat și doamnei deputat Valeria Schelean, în care am găsit deschiderea și puterea de a lupta alături de noi pentru eliminarea violenței domestice”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.