Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru zona euro - O recesiune este exclusă

zona euro

Economia zonei euro nu va intra în recesiune, deşi ritmul de creştere este mai redus decât se estima, iar în 2020 sau în 2021 va exista o redresare, a afirmat miercuri Philip Lane, economistul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), într-un interviu acordat publicaţiei italiene La Repubblica, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Datele Eurostat arată că în trimestrul trei din 2019 creşterea economică a zonei euro s-a menţinut la 0,2%, similară cu cea din perioada aprilie - iunie 2019.

"Ritmul de creştere al economiei este mai puţin rapid decât speram. Dinamicile dezamăgesc, dar nu sunt negative. Ne aşteptăm la o redresare în 2020 sau în 2021", a declarat oficialul BCE.

Acesta a adăugat că statele membre ale zonei euro ar trebui mai degrabă să profite de ratele scăzute ale dobânzilor pentru a-şi reduce datoria decât să "irosească resurse suplimentare pentru noi cheltuieli sau reduceri de taxe".

Lane a apreciat că actuala rată a inflaţiei în zona euro "nu este satisfăcătoare".

Potrivit datelor Eurostat, rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost în octombrie de 0,7%, în scădere faţă de 0,8% în septembrie. Conform acestor cifre, inflaţia din zona euro este tot mai departe de obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.