Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești extrem de bune pentru Florin Cîțu din partea unui analist: economia României ar putea creşte cu 2,5% în 2020-2022

thetechvox.com
venit finante banca economie fiscal

Economia României ar putea înregistra o creştere medie anuală de 2,5% în intervalul 2020-2022, notează într-o analiză Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania, relatează Mediafax.

Evoluția economică va fi susţinută de creşterea cu 6,7% a investiţiilor productive, pe fondul evoluţiei favorabile înregistrată anul trecut, a persistenţei costurilor reale de finanţare la un nivel redus şi implementarea programelor lansate de Uniunea Europeană pentru 2021-2027, spune analistul.

Citește și: Vasile Dîncu explică de ce l-ar vrea pe Robert Negoiță din nou în PSD: 'Este un proiect al nostru'

“Majorarea investiţiilor productive va avea impact de antrenare pentru celelalte componente ale PIB, consumul privat urmând să prezinte un ritm mediu anual de 2,1% în intervalul 2020-2022, potrivit scenariului nostru”.

Andrei Rădulescu estimează de asemenea, o creştere a consumului guvernamental cu o dinamică medie anuală de 4,5% în perioada 2020-2022, susţinută de programele europene.

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Institutul Naţional de Statistică (INS) a comunicat astăzi estimările provizorii cu privire la dinamica PIB-ului şi componentelor în T3/2020 şi perioada ianuarie-septembrie 2020. Astfel, statisticile indică creşterea economiei interne cu un ritm trimestrial de 5,8% în T3/2020, revizuire în sus de la 5,6% trimestru/trimestru estimat în luna decembrie.

Citește și: Cazul Robert Roșu 2: un alt avocat este trimis de DNA în judecată

În dinamică an/an PIB-ul României a scăzut cu 5,7% în T3/2020, revizuire în ameliorare comparativ cu estimările din decembrie care indicau un declin cu 6%, pe fondul evoluţiei mai bune a investiţiilor productive, consumului guvernamental şi exportului net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.