Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti imense pentru părinţi: Se deschid două grădiniţe în Capitală

gradinita

Primăria Sectorului 1 deschide două grădiniţe pentru preşcolarii şi şcolarii până în clasa a IV-a ai căror părinţi nu pot avea grijă de ei joi şi vineri, când unităţile de învăţământ sunt închise din cauza vremii. „Este o soluţie de avarie, un minimum pe care-l putem face pentru acei părinţi care nu au posibilitatea să aibă grijă de copiii lor pe perioada închiderii şcolilor şi a grădiniţelor. Pentru viitor, vom face un plan de acţiune la nivelul Sectorului 1 astfel încât, în asemenea situaţii, să deschidem alternativ, mai multe grădiniţe în care părinţii să-şi poată aduce copiii atunci când unităţile şcolare se închid din cauza condiţiilor meteo”, spune primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Citește și: Veşti IMENSE de la Guvern: Vin banii de la stat – ce persoane sunt vizate

Astfel, joi şi vineri, între 7.30 şi 18.00, vor fi deschise pentru preşcolari şi şcoolarii de până în clasa a IV-a cele două sedii ale Grădiniţei nr. 206 din strada Constantin Dobrogeanu-Gherea nr.156, care poate găzdui 75 de copii şi, respectiv din strada Witting nr.15, care poate găzdui 100 de copii. Cei mici vor beneficia de masă caldă şi supraveghere de specialitate. Părinţii trebuie să prezinte, la aducerea copiilor, orginalul sau o copie a cărţii de identitate.

Citeşte şi: Abia acum s-a aflat! Motivul sinuciderii băiatului unui fotbalist - 'suntem ŞOCAŢI' / FOTO

De asemenea, bucureştenii care nu au cu cine să-şi lase copiii cu vârste între 4 şi 12 ani în zilele de joi şi vineri, când şcolile sunt închise din cauza vremii, pot solicita la Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASMB) un supraveghetor. Cererea se transmite completată şi semnată pe adresa de mail registratura@dgas.ro până miercuri, ora 19.00. Primarul Capitalei a anunţat marţi, în cadrul comandamentului de vreme rea, că şcolile, liceele şi grădiniţele din Bucureşti vor rămâne închise toată săptămâna, din cazua temperaturilor foarte scăzute şi a viscolului. „Am studiat cu responsabilitate si împreună cu domnul prefect, cu toţi colegii noştri, am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise. Trebuie să dăm dovadă de omenie şi să nu mai punem problema că nu avem unde lăsa copiii că sunt şcolile închise. Înţeleg dificultatea familiilor, dar în prmul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu”, a declarant marţi Gabriela Firea, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.