Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești mari pentru industria aviatică din România - A doua cea mai mare companie din Turcia vrea să se extindă

dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
pegasus airlines

Pegasus Airlines, renumita companie aeriană low-cost și a doua ca mărime din Turcia, face pași ambițioși în vederea stabilirii unei prezențe puternice în industria aviatică din România. Compania, listată la Bursa de Valori din Istanbul, ia în calcul lansarea filialei sale în România, având pe masă potențiale strategii de achiziție, după cum relevă datele analizate de Profit.ro, un important site de știri financiare.

Pe lângă România, Pegasus Airlines a pus ochii și pe Polonia și Cehia, consolidându-și și mai mult planurile de expansiune pe piața europeană.

Pegasus Airlines și-a dezvăluit viziunea grandioasă de a-și crește flota de aeronave de la 100 de aeronave în prezent la un număr impresionant de 170 de aeronave până în anul 2029. Compania aeriană nu se angajează doar să se extindă pe teritoriul Turciei, ci explorează și oportunitățile de a înființa companii aeriene low-cost în diverse alte țări. Pornind de la experiența sa de operare a unei companii aeriene surori în Kârgâzstan, Pegasus își propune să își reproducă succesul pe diferite piețe internaționale.

Într-o mișcare semnificativă, în iunie 2012, Pegasus Airlines a achiziționat o participație substanțială de 49% din Air Manas din Kârgâzstan, redenumind ulterior compania în Pegasus Asia. Primul zbor sub noua denumire a avut loc în martie 2013, dispunând de o flotă de trei Boeing 737. Cu toate acestea, în 2019, Pegasus a decis să renunțe la acțiunile sale în cadrul întreprinderii.

În timp ce își urmărea expansiunea globală, Pegasus Airlines a explorat, de asemenea, posibilitatea de a lansa un transportator low-budget în Ucraina, recunoscând o piață insuficient deservită. Din păcate, aceste planuri nu s-au materializat, ceea ce a determinat compania să se concentreze pe creșterea în țara sa de origine, unde concurează cu Turkish Airlines, transportatorul național principal.

Istoria Pegasus Airlines

Pegasus Airlines are o istorie bogată, care datează de la înființarea sa în 1990. La 1 decembrie 1989, două companii, Net și Silkar, și-au unit forțele cu Aer Lingus pentru a crea compania aeriană charter Pegasus Airlines, care și-a început oficial operațiunile la 15 aprilie 1990, cu o flotă inițială de două Boeing 737-400.

Aer Lingus și Net s-au retras în 1994, vânzându-și acțiunile către Yapı Kredi Bank din Istanbul. Anul 2005 a marcat un punct de cotitură semnificativ, când fondul de investiții turc ESAS Holding a achiziționat compania, care avea atunci doar cinci aeronave. Această achiziție a pregătit terenul pentru transformarea Pegasus Airlines într-o companie aeriană low-cost de succes.

În noiembrie 2011, Pegasus Airlines și-a unit forțele cu Air Berlin pentru a înființa Air Berlin Turkey, vizând piața de zboruri charter între Germania și Turcia. În cele din urmă, Pegasus Airlines a preluat controlul deplin al noii companii aeriene la 31 martie 2013. De atunci, compania a cunoscut o creștere remarcabilă, după ce a sărbătorit recent livrarea celei de-a 100-a aeronave, un A321neo, la 30 septembrie 2023.

Ca parte a strategiei sale de creștere, Pegasus Airlines și-a extins rețeaua de rute pentru a cuprinde 130 de destinații din 49 de țări. Compania aeriană a devenit un jucător important în industrie, având peste 6.760 de angajați și deservind în mod impresionant aproape 27 de milioane de pasageri anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.