Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste din județul Vrancea - Numărul cazurilor de COVID-19 crește ÎNGRIJORĂTOR

The Local Italy
spital coronavirus

Incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19 la nivelul judeţului Vrancea este în creştere, în ultimele două săptămâni fiind înregistrate peste 400 de cazuri noi contaminare cu noul coronavirus, a informat, marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, anunță AGERPRES.

"În judeţul Vrancea, în săptămâna 27.07 - 03.08.2020 s-au înregistrat 193 de cazuri noi, cu o rată de incidenţă de 0,56 la mia de locuitori. În perioada 20.07 - 03.08.2020 s-au înregistrat 406 cazuri noi, cu o rată de incidenţă la 14 zile de 1,19 la mia de locuitori. Comparativ cu săptămâna 20-27.07.2020, când rata a fost 0,62 la mia de locuitori, se observă o uşoară tendinţă de scădere a incidenţei numărului de infectări. Dar dacă analizăm rata de incidenţă înregistrată la 14 zile, observăm o tendinţă de creştere a incidenţei îmbolnăvirilor la nivelul judeţului", se arată într-un comunicat al DSP Vrancea.

Citește și: Codrin Ștefănescu îl desființează pe Marcel Ciolacu: Misiunea trebuie îndeplinită conform ordinelor .

De la începutul pandemiei s-au înregistrat 85 decese prin SARS-CoV-2.

Din analiza DSP Vrancea, rezultă că rata de deces afectează ambele sexe, diferenţa fiind nesemnificativă statistic. Toate persoanele decedate prin COVID-19 sufereau de boli cronice (boli cardiovasculare, Diabet zaharat, Insuficienţă renală cronică, Hepatita virală cu virus B sau C, boli cronice hepatice), cu excepţia unui deces înregistrat la un cadru medical.

Din anchetele epidemiologice efectuate a rezultat faptul că pentru persoanele din grupele de vârsta 35-44 ani şi 45-54 ani riscul de îmbolnăvire este datorat de comportamentele sociale nesănătoase.

Totodată, în cazul persoanelor din grupele de vârsta 55-64 ani şi peste 65 ani, analiza DSP Vrancea arată că acestea fac parte din grupele de risc, cu multiple comorbidităţi (pacienţi cu boli cardiace, boli oncologice, insuficienţă renala cronică, diabet zaharat), cu multiple prezentări în spital sau centre medicale.

Citește și: DNA intră la rupere! Fost director al Apelor Române, reţinut pentru luare de mită

La nivelul judeţului Vrancea au fost raportate până în prezent 1.827 de persoane pozitive, din 12.451 de teste pentru COVID-19 efectuate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.