Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru fanii jocurilor - PlayStation e în criză, Sony anunță concedieri

ps5

Sony a anunțat că va concedia 8% din angajații PlayStation la nivel global, adică aproximativ 900 de persoane, notează BBC.

Pe lângă reducerile din SUA și Japonia, gigantul din domeniul jocurilor a precizat că acest lucru va însemna închiderea completă a studioului PlayStation din Londra.

Într-o postare pe blog, care împărtășește un e-mail trimis angajaților, șeful Jim Ryan a calificat mutarea drept "o veste tristă" și a spus că este "o zi dificilă în compania noastră".

"Am ajuns la concluzia că deciziile dure au devenit inevitabile", a spus el.

"Echipa de conducere și cu mine am luat decizia incredibil de dificilă de a restructura operațiunile, ceea ce include, din păcate, o reducere a forței de muncă, care afectează persoane foarte talentate care au contribuit la succesul nostru."

Și Microsoft dă afară oameni din divizia de jocuri

Reducerile vin la o lună după ce rivalul Microsoft a dezvăluit că intenționează să concedieze 1.900 de persoane din divizia sa de jocuri, printre care se numără și cei de la Activision-Blizzard, achiziționată recent.

"Sony este unul dintre marii piloni ai culturii de dezvoltare a jocurilor din Marea Britanie, așa că este masiv să vedem în special închiderea legendarului studio Sony din Londra", a declarat Halli Bjornsson, director al dezvoltatorului britanic Lockwood Publishing.

"Este o perioadă dificilă pentru industria noastră, care continuă să treacă prin schimbări majore.

"Cu toate acestea, talentul și moștenirea jocurilor din Marea Britanie sunt de clasă mondială și, dacă vom continua să le încurajăm, ne vom reveni și vom fi într-o poziție bună pentru a profita de oportunitățile care se ivesc la orizont."

Karaoke și fotbal

Studioul Sony din Londra a fost înființat în 2002, ca urmare a fuziunii altor două studiouri cu sediul în Londra sub marca PlayStation.

În ultimele două decenii, acesta a creat mai multe serii, inclusiv jocul de karaoke SingStar și titlul de fotbal din anii 2000 This Is Football.

Mai recent, a realizat jocuri de realitate virtuală (VR) exclusive pentru căștile Sony, inclusiv VR Worlds și shooter-ul Blood & Truth, care a fost bine primit.

Potrivit LinkedIn, studioul are între 51 și 200 de angajați, iar înainte de anunț lucra la "un joc de luptă cooperativă online neanunțat" care se desfășoară la Londra.

Consolele se vând mai greu, jocurile sunt costisitoare

PlayStation 5 de la Sony s-a vândut în peste 50 de milioane de unități la nivel mondial, mai mult decât dublu față de vânzările Xbox Series X/S de la Microsoft.

Însă un alt rival în materie de jocuri, Nintendo, care și-a lansat consola Switch cu trei ani mai devreme, a vândut aproape 140 de milioane de unități în întreaga lume.

Iar Sony a declarat în raportul său de profit din februarie că acum se așteaptă să vândă cu patru milioane de console mai puțin decât se aștepta până la sfârșitul lunii martie.

În ciuda faptului că veniturile PlayStation au crescut cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut, venitul operațional a scăzut cu un sfert.

"Sony Interactive Entertainment devine cea mai recentă dintr-o listă lungă de companii de jocuri care au concediat un număr semnificativ de angajați în ultimele 12-18 luni", a declarat Piers Harding-Rolls, analist în industria jocurilor de noroc la Ampere Analysis.

"Costurile de dezvoltare a jocurilor cu bugete mari au atins niveluri nesustenabile, iar aceste costuri au venit în condițiile în care sectorul jocurilor trece printr-o ajustare post-pandemică.

"Multe companii au răspuns la această piață mai riscantă din punct de vedere comercial."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.