Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru români: Americanii și-au exprimat dorința în privința Loteriei Vizelor (sondaj)

viza sua

Majoritatea americanilor se opun folosirii unui sistem de tip loterie pentru acordarea vizelor de imigrare în SUA, relevă un sondaj de opinie Reuters/Ipsos ale cărui rezultate au fost publicate joi.

Doar 25% din cei care au răspuns sondajului susţin Loteria Vizelor pentru acordarea documentului "green card", care permite câştigătorilor să se stabilească permanent în Statele Unite, în timp ce 60% sunt împotrivă. În prezent, se acordă anual 50.000 de astfel de vize de imigrare cetăţenilor ţărilor din care nu provin mulţi imigranţi, cu scopul de a spori diversitatea originilor migraţiei.

Citește și: Kovesi a pârât Coaliţia PSD-ALDE la ONU: Se pregăteşte un control politic asupra procurorilor

Preşedintele Donald Trump a criticat acest sistem după ce s-a aflat că uzbecul Sayfullo Saipov, autorul atentatului de săptămâna trecută de la New York, soldat cu opt morţi, era unul din câştigătorii Loteriei Vizelor din 2010. Trump a cerut Congresului SUA să pună capăt loteriei, pe motiv că selecţia aleatorie este vulnerabilă la fraude şi ameninţă securitatea naţională. Câştigătorii trec însă prin verificări de securitate, menţionează Reuters.

Potrivit sondajului, chiar dacă 60% din americani se opun Loteriei Vizelor, proporţia celor care ar susţine o eventuală propunere de suspendare a programului este doar puţin mai mare de jumătate; 70% din răspunsuri au fost favorabile eliberării de vize de imigrare pentru soţii şi soţiile cetăţenilor americani, iar 61% au fost pentru acordarea dreptului de reşedinţă celor angajaţi de companii din SUA.

Citește și: Cuplu BOMBĂ în România: 'Băiatul' lui Klaus Iohannis se iubeşte cu fata unui fost mare fotbalist / FOTO

Sondajul a fost efectuat online, în limba engleză, pe tot teritoriul Statelor Unite, şi a colectat răspunsuri de la 1278 de adulţi. Marja de eroare este de trei procente, anunță Agerpres.

În 2013, un demers pentru eliminarea Loteriei Vizelor, susţinut atât de democraţi, cât şi de republicani, a fost oprit de Camera Reprezentanţilor, controlată de Partidul Republican, reaminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.